Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κινδύνου – Ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ


Η απόπειρα κατά της ζωής του τέως Προέδρου και πάλι κυρίαρχου υποψηφίου για τη Προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είναι αποτέλεσμα της πόλωσης και της τοξικής πολιτικής που στην απελπισία του το Δημοκρατικό Κόμμα της εξουσίας καλλιεργεί και ξεδιπλώνει με όλα τα μέσα, και τα συστημικά Μέσα, τους τελευταίους μήνες.

Αποφεύγονται οι δημοκρατικοί διάλογοι με πραγματικά και πολιτικά επιχειρήματα, καλλιεργείται το αίσθημα της βιαιοπραγίας μέσα από δηλώσεις δημοσίων προσώπων, διασημοτήτων, δημοσιογράφων αλλά και του ίδιου του Μπαιντεν επικεντρώνοντας τη δράση τους σε τραμπουκισμούς, booking και απειλές που αποτελούν προσωπική επίθεση στον υποψήφιο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το μπαράζ των δηλώσεων από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο επιχείρημα η μέσο να αντιμετωπίσουν τους Ρεπουμπλικάνους παρά η άσκηση βίας προσωπικά εναντίων του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου προέδρου, έρχεται να ακυρώσει όλη εκείνη την υποκριτική στάση που είχαν για δήθεν «υπεράσπιση της Δημοκρατίας» και την πλήρη «αγανάκτηση» τους για τα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο την 6η Ίαν 2021.

Είναι προφανές με δηλώσεις τους ότι το ίδιο θα έκαναν ή προτρέπουν άλλους να κάνουν σε περίπτωση νίκης του Τραμπ.

Η προτροπή σε βία και η καλλιέργεια εμφυλίου μίσους και φόβου, μήνες πριν τις Προεδρικές εκλογές, αποδεικνύει περίτρανα τις μη Δημοκρατικές προθέσεις τους.

Δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους Νόμους όταν αυτοί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους και αντιτάσσονται βίαια σε κάθε πρόταση προόδου και ευημερίας του Αμερικανικού Λαού, όπως έκαναν επι 60 χρόνια διατηρώντας τη δουλεία των μαύρων μέχρι οι Ρεπουμπλικάνοι να αποκτήσουν την απαραίτητη πλειοψηφία για να την επιβάλλουν. Και πάλι ο (κρυφός) Ρατσισμός τους διατήρησε τους μαύρους (και τις γυναίκες) σε μειονεκτική θέση, οικονομική και πολιτική ομηρία μέχρι τη δεκαετία του ‘70…

Με την ίδια λογική, μόλις πρόσφατα πέρασαν νομοσχέδιο για την μείωση τόσο της φρουράς όσο και του κονδυλίου ασφαλείας του τέως προέδρου στοχευμένα για να πλήξουν τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και επισημάνσεις των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών αλλά και των εξειδικευμένων συμβούλων Ασφαλείας που επι δεκαετίες έχουν υπηρετήσει στο ειδικό σώμα Ασφαλείας Προέδρων που αποτελεί ανεξάρτητη οργάνωση ασφαλείας και διοικείτε αποκλειστικά από το Λευκό Οίκο !

Αποτέλεσμα όλων αυτής της απαράδεκτης, απαξιωτικής συμπεριφοράς του Δημοκρατικού κόμματος έναντι του πολιτικού του αντιπάλου και τέως προέδρου ήταν να δημιουργηθεί απαράδεκτο ρήγμα στην ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εκπαιδευμένες δυνάμεις ασφαλείας Προέδρου, με δυσκολία επαρκούσαν για να καλύπτουν το πρώτο (κλειστό) κύκλο ασφαλείας του στις μετακινήσεις και ομιλίες του. Ο δεύτερος (ευρύς) κύκλος ασφαλείας ήταν πλημμελής περιοριζόμενος μόνο σε ακτίνα λίγων μέτρων με λίγο προσωπικό, ενώ ο τρίτος (ευρύτερος) είχε ανατεθεί στην …τοπική αστυνομία !

Έτσι ο Υποψήφιος Πρόεδρος ήταν εκτεθειμένος σε οποιονδήποτε ήθελε να βιαιοπραγήσει ακόμα και από απόσταση μόλις 200 μέτρων !!!

Πολύ δε περισσότερο, όταν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες είχαν εντοπίσει τον ύποπτο και τον είχαν υποδείξει στην Αστυνομία και στις ομάδες Ασφαλείας, ουδείς είχε την πείρα η το ενδιαφέρον έστω να ελέγξει μια καταγγελία από τόσους πολίτες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, σήμερα, δεν θρηνούν τον τέως Πρόεδρο, ευτυχώς !

Θρηνούν όμως για τα αθώα θύματα που είναι Ρεπουμπλικάνοι Αμερικανοί πολίτες. Περισσότερο θρηνούν για τη Δημοκρατία μιας Μεγάλης Χώρας που έχει υποκύψει στα συμφέροντα των Ολίγων.

Θρηνούν για την Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία που αντί να υπηρετεί τον Αμερικανικό Λαό, υπηρετεί μια ολιγαρχία αντίστοιχη των Ρώσων και Κινέζων Ολιγαρχών που θέλουν το Λαό να τους Υπηρετεί και όχι να ευημερεί και να εκπληρώνει το όνειρο του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ γλύτωσε τη σφαίρα στο κεφάλι, όχι από τύχη, ούτε από ανικανότητα του σκοπευτή. Απλά, γύρισε ξαφνικά το κεφάλι του λίγο πιο δεξιά για να απευθυνθεί στο λαό του, που βρισκόταν λίγο πίσω από το βήμα. Έτσι, η σφαίρα χτύπησε μόνο το πτερύγιο του αυτιού του αντί να του διαλύσει το κεφάλι ! Γι αυτό και ακολούθησαν 2-3 ακόμα βλήματα στην απέλπιδα προσπάθεια να τον σκοτώσουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε, αλλά δεν λύγισε !

Σηκώθηκε και ματωμένος, παραμέρισε τους φρουρούς του για να απευθύνει στο Λαό του με υψωμένη γροθιά μια λέξη :”Fight !”

Πολεμήστε ! Μη φοβάστε ! Πολεμήστε για την Ελευθερία σας, για τη Δημοκρατία που κερδίσατε με ποταμούς αίματος ! Πολεμήστε για τα παιδιά σας, ώστε να μην είναι υπηρέτες σε κλίκες και ολιγαρχίες !

Δεν ξέρουμε αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι τελικά ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ξέρουμε όμως ότι θα είναι ο νικητής αυτών των προεδρικών εκλογών, όπως ήταν και των προηγούμενων !

Ξέρουμε σίγουρα ότι έχει αλλάξει ήδη τις ΗΠΑ, καθώς αναπτύσσεται και ανδρώνεται γύρω του ένα συνειδητό κίνημα Αμερικανών που θέλουν Πολιτική Ελευθερία , Οικονομική Ελευθερία, Ισχυρή Οικογένεια και Ισχυρή Αμερική !!!

Και αυτά δεν είναι η κληρονομιά του Τραμπ μόνο, αλλά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο σύνολο του που ήδη από το Λυκαυγές του Αμερικανικού Έθνους μάχεται στηριζόμενο πάνω σε αυτές τις Αρχές.
Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.