Σάββατο, Ιουλίου 20, 2024

Λουτράκι: Αυτές είναι οι περιοχές που το νερό δεν είναι πόσιμο - Τα μέτρα που αποφασίστηκαν


Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους κατοίκους ότι από τις 20 Ιουλίου, το νερό στην ευρύτερη εκτός σχεδίου περιοχή του Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας δεν θα είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται. Ως αποτέλεσμα, το νερό δεν θα πληροί τις προδιαγραφές του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για άλλες οικιακές χρήσεις.

Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι οι εξής:

ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ, ΚΟΪΔΕΛΑ, ΑΝΩ ΛΕΙΒΑΔΑΚΙ, ΚΛΕΦΤΟΡΑΧΗ, ΨΥΧΙΚΟ, ΣΦΑΓΕΙΑ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ, ΦΙΛΟΘΕΗ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΓ. ΚΩ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ, ΣΟΥΡΛΑ-ΚΑΤΟΥΝΙΣΤΡΑ, ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΡΜΠΟΥΝΑΡΙ, ΠΟΥΣΙ ΜΕΪΝΤΑΝΙ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ TOY ΙΣΘΜΟΥ ΜΕΧΡΙ KAI THN HELLAS CAN, ΓΑΛΟΤΑ, ΟΛΗ Η Δ.Κ. ΙΣΘΜΙΑΣ (ΙΣΘΜΙΑ, ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗ, ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΑΡΗΣ, ΚΑΒΟΣ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ, ΑΡΙΩΝΑΣ, ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ).

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κλπ).
  2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα.
  3. Περιορισμός της κατανάλωσης αποκλειστικά εντός των οικιών.
  4. Συνεχείς έλεγχοι κατανάλωσης από το σύνολο του προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ. και σταδιακά μέτρα εξοικονόμησης (προειδοποίηση, πρόστιμο, διακοπή).

Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.