Σε συνέχεια της υπ’ αρίθμ. 562/Φ.702.15/11.03.2025 Απόφασης του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Νήσων, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση πυρός έως και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΦΕΚ 1132/Β’/11.03.2025).
Η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της έκτακτης συντονιστικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το πρωί της Τρίτης 11.03.2025, λόγω του αυξημένου αριθμού αγροτικών – δασικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες ανά την επικράτεια, καθώς οι καιρικές συνθήκες που προβλέπονται (υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι) δύναται να δημιουργήσουν συνθήκες έναρξης πυρκαγιών και ανεξέλεγκτης επέκτασής τους.
Σε περίπτωση μη τήρησης της απαγόρευσης, οι παραβάτες -σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Διάταξη 19/2024 τεύχος Β’/2552/30.04.2024)- τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο 750,00 ευρώ, ενώ σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς, το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται έως και 50.000,00 ευρώ.
Απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας:
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
- Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με:
- τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία.
Αν δείτε καπνό, φλόγες ή οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά:
- Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο -199- ή στο -112- και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
- το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
- την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
- το είδος της βλάστησης που καίγεται
- Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών
- Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων
Tags:
ΤΟΠΙΚΑ