Μαρία Καρυστιανού από το Ηράκλειο: «Ό,τι κι αν κάνουν, όλοι μαζί θα νικήσουμε – Ο κόσμος μας ανήκει!» (vid, pics)


Δύο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η φωνή για Δικαιοσύνη παραμένει ζωντανή


Συγκλονιστική ήταν η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας θύματος από την τραγωδία των Τεμπών, στην εκδήλωση που πραγματοποιείται απόψε (Κυριακή) στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, με αφορμή τα δύο χρόνια από το πολύνεκρο δυστύχημα.


Πλήθος κόσμου, φοιτητικοί σύλλογοι, πολίτες κάθε ηλικίας και άνθρωποι με έντονη συναισθηματική φόρτιση βρέθηκαν στο χώρο για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Η αλήθεια να βγει στο φως – Δικαιοσύνη για τα Τέμπη».

Η Μαρία Καρυστιανού, αποκαλούμενη πλέον ως η "μάνα των Τεμπών", καταχειροκροτήθηκε όταν δήλωσε με αποφασιστικότητα: «Ό,τι κι αν κάνουν, όλοι μαζί θα νικήσουμε. Ο κόσμος μας ανήκει!». Και συνέχισε, απαιτώντας λογοδοσία από όλους«Όλοι οφείλουν να λογοδοτήσουν στον λαό και στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Στο πλευρό της και ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος με λόγια συγκλονιστικά είπε: «Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε αν δεν βρούμε την αλήθεια. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι υπεύθυνοι, θα τους φέρουμε αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη». Και πρόσθεσε: «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος – Θα το πάμε μέχρι τέλους».


Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη:

  • Ο Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος

  • Ο Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων

Όλοι υπογράμμισαν την ανάγκη να σπάσει το τείχος της σιωπής, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

kosmos


Χθες στο Αρκαλοχώρι

Η συγκίνηση και η αποφασιστικότητα ήταν διάχυτες και στη χθεσινή εκδήλωση στο Αρκαλοχώρι, όπου η Καρυστιανού και ο Ασλανίδης μίλησαν ενώπιον πλήθος πολιτών, σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε από τα φροντιστήρια «Ορίζοντες». Με λόγια γεμάτα δύναμη, αναφέρθηκαν στον αδιάκοπο αγώνα των οικογενειών των θυμάτων, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί ή να κουκουλωθεί το έγκλημα των Τεμπών.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης συνεχίζονται, μετατρέποντας τη θλίψη σε συλλογική δύναμη. Το μήνυμα είναι πλέον ξεκάθαρο:
Δύο χρόνια μετά, δεν ξεχάσαμε – Δεν συγχωρούμε – Δεν σταματάμε.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την χθεσινή εκδήλωση, της δημοσιογράφου Ράνιας Μωραΐτη που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:


Δείτε βίντεο από την αποψινή ομιλία





https://www.neakriti.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Νεότερη Παλαιότερη