Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015

Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα

Υπέρ της θέσης, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα να γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, τάχθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Mega, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες» σημειώνοντας πως «δεν θα υπάρξει αύξηση, αλλά δικαιότερη κατανομή» και πως αυτό θα γίνει «για να προστατεύσουμε τους αδυνάτους». 

Για το πού θα βρεθούν χρήματα, τόνισε ότι θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα καταργηθεί το πεντάευρο στα νοσοκομεία, ενώ, όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή. 

Διέψευσε τέλος, δημοσιεύματα, για περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες