Με χρεωκοπία μας απειλεί το Βερολίνο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015

Με χρεωκοπία μας απειλεί το Βερολίνο


Μετά την Άνγκελα Μέρκελ που ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος προειδοποίησε για πιστωτικό γεγονός εάν η χώρα μας δεν πληρώσει τα ομόλογα προς την ΕΚΤ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης έκανε για πρώτη φορά λόγο για ελληνική χρεωκοπία.

Σε δήλωση του στον ανταποκριτή του MEGA, Παντελή Βαλασόπουλο τόνισε: "Είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει αν δεν τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν. Εάν ένα μέλος 'σπάει' συστηματικά τους κανόνες και τις συμφωνίες, το κόστος για την ευρωζώνη είναι μεγαλύτερο από μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Αν είναι να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία της ευρωζώνης συνολικά, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη χρεοκοπία".

Από πλευράς της Αθήνας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μετά το πέρας διευρυμένης σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου, το απόγευμα της Δευτέρας, στο υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαίωσε ότι στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στους ομολόγους του της Ευρωζώνης


pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες