Μόλις 1 στους 4 Έλληνες έχει θετική εικόνα για την Ε.Ε. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015

Μόλις 1 στους 4 Έλληνες έχει θετική εικόνα για την Ε.Ε.

Σχόλιο: Λογικά μετά τον Αύγουστο και με το υφιστάμενο αδιέξοδο το ένας στους τέσσερις θα γίνει 9 στους 10. Λίγα τα ψωμιά της ΤΙΝΑ των απανταχού ευρωλιγούρηδων και ευρωτσολιάδων.
Η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η μεγάλη ανεργία είναι τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες. Ελαφρώς πιο αισιόδοξοι σε σχέση με πριν από ένα 6μηνο - χαμηλό το ποσοστό όσων έχουν θετική εικόνα για την Ε.Ε.
Τα παραπάνω είναι τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας του ευρωβαρόμετρου που σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 16 και 27 Μαΐου 2015.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:
· Το 97% απάντησε ότι η κατάσταση της οικονομίας στη χώρα τους είναι κακή, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνάει το 59%.

· Το 73% των Ελλήνων θεωρεί πως κακή είναι και η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ αντίθετα ο ευρωπαϊκός μέσος όρος την θεωρεί καλή κατά 68%.

· Μόλις το 23% θεωρεί πως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ωστόσο σε σχέση με έξι μήνες πριν, οι «αισιοδόξοι» έχουν αυξηθεί κατά 9%.

· Μόλις το 20% των Ελλήνων θεωρεί ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση εργασίας, έναντι 23% στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

· «Τα χειρότερα έρχονται» στην υπόθεση κρίση, θεωρεί το 54%, ενώ το 44% εξέφρασε την άποψη ότι η κρίση έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο της και από δω και πέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται. Οι «αισιόδοξοι» είναι κατά 6% περισσότεροι σε σχέση με το Νοέμβριο του 2014.


· Πιο σημαντικά θέματα: ανεργία (56%), οικονομική κατάσταση (51%). Σε επίπεδο Ε.Ε.: οικονομική κατάσταση (40% ) και μετανάστευση (27%). Ο αντίστοιχος μέσος Ευρωπαίος πολίτης συμφωνεί όσον αφορά την ανεργία στην εκάστοτε χώρα (42%) ωστόσο έχει πολύ υψηλότερα το πρόβλημα της μετανάστευσης: 23% για το εσωτερικό της χώρας του και 38% σε επίπεδο Ε.Ε.

· Στην ελληνική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη το 37% των Ελλήνων.

· Θετική εικόνα για την Ε.Ε. έχει μόλις το 25% των Ελλήνων, έναντι 41% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

 efsyn.gr

teleytaiaexodos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες