ΝΔ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική διαδικασία- Καζάνι που βράζει το κόμμα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2015

ΝΔ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική διαδικασία- Καζάνι που βράζει το κόμμα

Ιδιαιτέρως κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για εάν και πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, αλλά και με ποιο σύστημα θα γίνει η διαδικασία.
Η χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής (ΚΕΦΕ) όχι μόνο δεν έκλεισε το ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών και της εταιρείας που θα τις διοργανώσει, αλλά ανέδειξε και το ενδεχόμενο αλλαγής της διαδικασίας που έχει επιλεγεί. Πλέον θεωρείται πιθανό να επιλεγεί μια διαδικασία καταγραφής αποτελεσμάτων μέσω call center και όχι μέσω on line συστήματος, ενδεχόμενο που προκαλεί διαφωνίες μεταξύ των υποψηφίων.
Σύμφωνα με το naftemporiki.gr κατά πληροφορίες η ΚΕΦΕ έχει καταλήξει στην επιλογή της Vodafone για τη διεξαγωγή των εκλογών, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα. Ωστόσο, η Ν.Δ. και η εταιρεία δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το τίμημα των εκλογών αφού απομένουν τεχνικά ζητήματα προς επίλυση. Από τη Ν.Δ. εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκριθεί το κόμμα στις οικονομικές απαιτήσεις της Vodafone και αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να προκληθεί νέο ναυάγιο. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ν.Δ. θα στραφεί σε εναλλακτική διαδικασία διοργάνωσης εκλογών μέσω τηλεφωνικού κέντρου call center, η οποία θα είναι οικονομικά χαμηλότερη, αλλά αμφίβολη ως προς το αν θα διασφαλίζει το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.
Το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών μέσω call center επιτρέπει, όμως, να διεξαχθούν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, όπως ζητούν οι περισσότεροι υποψήφιοι, αφού η διαδικασία είναι απλούστερη.
Ωστόσο το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την εικαζόμενη αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών.
«Δεν επιθυμούμε κανένα plan b, οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως συμφωνήθηκε εξαρχής» τόνισαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, γεγονός που προοιωνίζεται νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων. Πάντως, οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι δεν εξέφρασαν ενστάσεις για τη διεξαγωγή εκλογών μέσω call center.
Η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη εμφανίζεται, όμως, να συζητά το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι εκλογές μετά τις 13 Δεκεμβρίου προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών.
Ανοικτοί στο ενδεχόμενο να μη γίνουν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που καμία εταιρεία δεν κατορθώσει να διασφαλίσει το αδιάβλητο σε μια τόσο σύντομη ημερομηνία, εμφανίστηκαν όμως και οι πλευρές του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι επιθυμούν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.
Αντίθετα ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε εκλογές «πάση θυσία» στις 13 Δεκεμβρίου.
Στα άκρα η σύγκρουση Μεϊμαράκη – Παπαμιμίκου
Σε «πολεμικό» κλίμα συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο εκπρόσωπος του υποψήφιου προέδρου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου ζήτησε με επιστολή του να πληροφορηθεί το κώλυμα του Γραμματέα της ΝΔ, ο οποίος αποχώρησε από την προεδρία της ΚΕΦΕ. Άμεση ήταν η απάντηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, τονίζοντας ότι υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος. 
Τον κ. Αμπατζόγλου δεν τον ικανοποίησε η απάντηση και αποχώρησε από την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Η πλευρά Μεϊμαράκη εκτιμά πως ο κ. Παπαμιμίκος θέλει να αποφύγει την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας μετά το «φιάσκο» που έγινε την προηγούμενη Κυριακή και κρύβεται πίσω από τις νομικές γνωματεύσεις. «Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό», έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη. 
Άγγελος Μοσχονάς: Η ακύρωση των εκλογών ήταν προσχεδιασμένη
Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η καταγγελία ενός από τα παλαιότερα στελέχη της Ν.Δ. και από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος , του Άγγελου Μοσχονά, ο οποίος βρίσκεται στην  επιτελική ομάδα στελεχών που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC τόνισε ότι η ακύρωση των εκλογών της ΝΔ «ήταν προσχεδιασμένη γιατί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωνε υψηλά ποσοστά» ενώ για την επιλογή της επίμαχης εταιρείας ανέφερε ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία  «για να μην κάνουν  τις εκλογές και όχι για να τις  κάνουν».
Σε ότι αφορά στα οικονομικά του κόμματος ο Άγγελος Μοσχονάς ανέφερε πως «όλα πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας» και ότι αναμένεται και σχετικό πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής.

Όλοι παρόντες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα 
Σύμφωνα με το real.gr παρουσία όλων των υποψηφίων και των δύο πρώην πρωθυπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα υπό την προεδρία του Γιάννη Πλακιωτάκη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. 
Στόχος είναι να εμφανιστεί η ΝΔ ενωμένη και με κοινή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού που ξεκινάει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Γι' αυτό τον λόγο αναμένεται στις τοποθετήσεις τους να ακολουθήσουν σκληρή γραμμή απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. 
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες