Τι σημαίνει για την Ελλάδα το Brexit; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το Brexit;


Μετά το δημοψήφισμα στην Βρετανία και την επικράτηση του Leave, γράφτηκαν πολλά άρθρα για το τι σημαίνει για την Ελλάδα το Brexit.


Τα άρθρα αναφέρονται στις οικονομικές συνέπειες που θα έχει το Brexit για την Ελλάδα -σε εξαγωγές, τουρισμό κλπ-, ενώ υπάρχουν αναφορές και στη στάση που θα έχουν πια οι Βρυξέλλες απέναντι στην Ελλάδα, μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το Brexit σημαίνει και άλλα πράγματα για την Ελλάδα.

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως πριν από έναν χρόνο -τέτοιες ημέρες- έγινε δημοψήφισμα και στην Ελλάδα.

Η διαφορά είναι πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία μάλλον θα γίνει σεβαστό, ενώ στην Ελλάδα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αγνοήθηκε.

Δηλαδή, η ψήφος των Βρετανών μετράει, ενώ των Ελλήνων όχι.

Είναι κάπως σημαντική αυτή η διαφορά, για να κάνεις πως δεν την βλέπεις.

Το δεύτερο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι, μετά το δημοψήφισμα, ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του -θα μείνει μέχρι τον Οκτώβριο-, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποτίθεται πως υποστήριζε το ΟΧΙ αλλά επιθυμούσε να νικήσει το ΝΑΙ, δεν παραιτήθηκε και υπέγραψε όλα όσα έλεγε πως δεν θα υπογράψει ποτέ.

Κι αυτή η διαφορά είναι κάπως σημαντική, δεν νομίζετε;

Το τρίτο και σημαντικότερο που μου έρχεται στο μυαλό για το τι σημαίνει για την Ελλάδα το Brexit είναι το εξής:

Το Brexit σημαίνει πως οι Βρετανοί ψήφισαν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι Έλληνες φοβούνται μην τους διώξει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για σκεφτείτε το λίγο αυτό. Όσοι μπορούν να σκεφτούν τουλάχιστον.

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες