ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Κρατικοποίηση προ των πυλών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Κρατικοποίηση προ των πυλών


Το σενάριο κρατικοποίησης τραπεζών το επόμενο διάστημα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι αρκετά αυξημένο.Η κίνηση των τραπεζικών μετοχών δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό. Οι μετοχές των τραπεζών σχεδόν καθημερινά κατακρημνίζονται. Ο κίνδυνος νέων αυξήσεων κεφαλαίου σε συνδυασμό με το Πόρισμα εγκλωβίζουν σε καθοδικό σπιράλ το ελληνικό banking.

Βέβαια, όλα θα κριθούν μετά την εξέταση των φακέλων των τραπεζών. Οι φάκελοι αυτοί περιλαμβάνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών αλλά και τα δάνεια που έχουν δώσει. Η αξιολόγηση των δανείων και το ποσοστό που θα κριθεί ότι είναι προβληματικά θα αποτελέσουν το κλειδί για να κριθεί το πραγματικό ύψος των ζημιών για τις τράπεζες.

Έτσι δεν αποκλείεται να αποφασιστεί ότι οι τράπεζες χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση που πιθανότατα δεν θα έχουν την δυνατότητα να την κάνουν οι μέτοχοι, έτσι διαφαίνεται ξανά η περίπτωση της κρατικοποίησης.

Να σημειωθεί ότι παράγοντες της κομισιον οι οποίοι για πρώτη φορά βλέπουν σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας εξακολουθούν να χτυπούν το καμπανάκι αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος σήμερα οι Financial Τimes σε άρθρο τους αναφέρονται στα κόκκινα δάνεια με τίτλο «Οι ελληνικές τράπεζες δέχονται χτύπημα από την αβεβαιότητα αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες