Έχει γνώση ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

Έχει γνώση ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Συνεχίζονται οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Μανώλη Χατζησάββα που τείνουν να γίνουν Αρμαγεδδών για το πολιτικό μας Σύστημα!
Συγκεκριμένα την παρελθούσα Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα δημοσιεύθηκε το άρθρο μου – ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Η Τουρκία “τρυπάει” το Αιγαίο μας»! Σε αυτό το άρθρο αποκάλυπτε ο Μανώλης Χατζησάββας  πως, το πλωτό τρυπάνι Deep-sea Metro II που ξεκίνησε από το νορβηγικό λιμάνι Hoylandsbygda στις 5 Δεκεμβρίου 2017 καταλήγοντας στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Δεκεμβρίου 2017, έχει σκοπό την πραγματοποίηση ερευνών στην Μεσόγειο Θάλασσα, κατ΄ εντολή της τουρκικής κυβερνήσεως! Σημείωνε επίσης ότι, το πλωτό γεωτρύπανο το έχουν “στολίσει” με την τουρκική σημαία παρ΄ ότι δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην ιδιοκτησία, ούτε στην σημαία νηολόγησης!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πάντα, του Μανώλη Χατζησάββα, ιδιοκτήτης του Deep-sea Metro II ήταν η εταιρεία Chloe Marine Corporation Ltd με έδρα τις Βερμούδες! Με μετόχους κατά 60% την κοινοπραξία εταιρειών Metro Exploration Holding Corporation και κατά 40% οι Νορβηγοί της Odfjell Drilling Ltd, διά μέσω της θυγατρικής τους Odfjell Offshore Ltd! Η Metro Exploration Holding Corporation έχει έδρα και αυτή τις Βερμούδες και ανήκει στον γνωστό Έλληνα επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο (;;;)! Το 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τρεις Έλληνες! Τον κ. Θεόδωρο Παπαπετρόπουλο, τον κ. Μιχαήλ Σαπουντζόγλου και τον κ. Μαρτίνο – Διαγόρα Σίμιτσεκ! Έμπιστοι άνθρωποι του επιχειρηματία κ  Θεόδωρου Αγγελόπουλου!

Σύναψη δανείου 400 εκ. $ της  Chloe Marine Corporation Ltd…

Σήμερα θα δημοσιεύσουμε νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που μας έστειλε ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ Μανώλης Χατζησάββας (σ.σ. σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, πράκτορα της ΜΙΤ ;;;), κρατώντας τις επιφυλάξεις μας στην εμπλοκή των πολύ γνωστών ονομάτων που διαβάσατε παραπάνω! Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε αυτά τα συνταρακτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά στοιχεία του Μανώλη Χατζησάββα!
Η Chloe Marine Corporation Ltd είχε συμβόλαιο με την Petrobras, γνωστή εταιρεία παγκοσμίως από το σκάνδαλο διαφθοράς στη Βραζιλία, που διέθεσε συμβόλαια έρευνας εξόρυξης και μεταφοράς με δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων! Μετά από το ξέσπασμα του σκανδάλου, είχε ως αποτέλεσμα η Chloe Marine Corporation Ltd, ιδιοκτήτρια του Deep-sea Metro II να μην μπορεί να αποπληρώσει το ομολογιακό δάνειο των 400 εκ. δολαρίων που είχε συνάψει με την επενδυτική εταιρεία DVB Bank America NV με έδρα το Curacao!
Η εταιρεία DVB Bank America NV είναι θυγατρική της γερμανικής τράπεζας DZ Bank Group με έδρα την Φρανκφούρτη της Γερμανίας, η οποία διατηρεί γραφείο στην Ελλάδα υπό την στέγη της θυγατρικής DVB Bank SE. Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής και της γερμανικής τράπεζας DVB Bank είναι ο κ. Ralf Bedranowsky, με προϋπηρεσία 24ων συναπτών ετών στην Deutsche Bank!
Ο οποίος στις 10 Νοεμβρίου 2017 συνάντησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (σ.σ. ήταν κεντρικός ομιλητής), κατά τη διάρκεια του 4ου Τριετούς Συνεδρίου Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση!

Γεγονότα για την ιστορία του πλοίου…

Τον Μάιο του 2015 η DVB Bank – σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλει ο Μανώλης Χατζησάββας –  προβαίνει στην κράτηση του πλοίου στο Curacao, νησιωτική χώρα  του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Καραϊβικής θάλασσας, προς διασφάλιση των απαιτήσεων που είχε, μετά την καταγγελία της δανειακής σύμβασης των 400 εκ. δολαρίων με την Chloe Marine Corporation Ltd!
Στις 15 Μαρτίου 2016 η επενδυτική εταιρεία DVB Bank America NV εκπλειστηριάζει το πλωτό γεωτρύπανο Deep-sea Metro II προς 210 εκ. δολάρια! Το οποίο είχε αρχικό κόστος κτήσης 860 εκ. δολάρια εκ των οποίων τα 400 για το ομολογιακό δάνειο! Πλειοδότης, με βάσει τις πληροφορίες του Μανώλη Χατζησάββα, και κατόπιν άτυπης ειδικής συμφωνίας, προέκυψε η Chloe Marine Corporation Ltd από τα νησιά Marshall, καταβάλλοντας το ποσό των 210 εκ. δολαρίων, ακριβώς όσα ζητούσε η τράπεζα!
Στο σημείο αυτό μας επισημαίνει ο Μηνάς Χατζησάββας πώς, ο νέος ιδιοκτήτης έχει ως διαχειριστή την μητρική εταιρεία Odfjell Drilling Ltd, μέτοχο του πρωταρχικού 40% της ιδιοκτησίας του πλωτού τρυπανιού Deep-sea Metro II;
Επίσης, στο σημείο αυτό, έχουμε άλλο ένα σοβαρό σημείο υπό διερεύνηση, για το ποια είναι η εταιρεία του πλωτού τρυπανιού Deep-sea Metro II, Chalfont Shipping Limited και ποιος ο ιδιοκτήτης της! Γιατί, φέρεται να έχει συνάψει συμφωνία με το τουρκικό κράτος (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı – TPAO)!
Η ίδια εταιρεία είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης του ερευνητικού πλοίου R/V Barbaros Hayreddin Paşa! Είναι η ίδια εταιρεία που εμπλέκεται στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου!

Νορβηγικά ύποπτα παιχνίδια…

Πάντως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι, πίσω από όλη αυτήν την ιστορία είναι και το Νορβηγικό κράτος (έχοντας ιδιαίτερα συμφέροντα από τα υποθαλάσσια ευρήματα του Αιγαίου) μέσω της GIEK,  νορβηγικό ινστιτούτο εγγυήσεων για εξαγωγικές πιστώσεις, το οποίο είναι επιχείρηση του δημόσιου τομέα και αναφέρεται στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Αλιείας!
Γι΄ αυτό δεν δημοσιοποιούν την σημερινή κατάσταση ιδιοκτησίας και διαχείρισης του πλωτού τρυπανιού Deep-sea Metro II, παρότι εμπλέκεται το Νορβηγικό Δημόσιο τόσο στην χρηματοδότηση του όσο και στην διαχείριση του!
Στην φωτογραφία μέρος του πληρώματος του Deep-seaMetro II κατά την αναχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες