Καιρός: Μούσκεμα και σήμερα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 10, 2014

Καιρός: Μούσκεμα και σήμερα

Μούσκεμα για μια ακόμη ημέρα θα μας τα κάνει ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και πιθανόν σε περιοχές των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 20 έως 32 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 19 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση, και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.
Αναλυτικά:
Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες θα έχει η Αττική, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και βαθμιαία νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Κεφαλονιά
Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό για το νησί. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι και μετά σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην Πελοπόννησο, από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο το θερμόμετρο θα δείξει 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, περιλαμβάνει το μενού του καιρού σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία και τις βόρειες Σποράδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα δώσουν βροχές και καταιγίδες τις λεγόμενες θερμές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αναμένονται καταιγίδες τοπικά αυξημένες, πιθανώς ισχυρές, στα ορεινά της Κρήτης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Τετάρτη
Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αίγιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.
ΠΗΓΗ: ΕΜΥ, meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες