Ποιοι δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2014

Ποιοι δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Ενίσχυση σε 700.000 οικογένειες
Σε περισσότερα από 700.000 νοικοκυριά υπολογίζονται οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα λάβουν όσοι ζουν σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ κάτω κάτω από άθλιες οικονομικά συνθήκες. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου στα κριτήρια θα συνυπολογίζονται τόσο τα εισοδηματικά όσο και γενικότερα αυτά που δηλώνουν την συνολική περιουσιακή κατάσταση. 

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι μηνιαίο και θα διαμορφώνεται σε 200 ευρώ για τον άγαμο, ενώ στην περίπτωση των έγγαμων θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας πέραν του συζύγου και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέσα από κλήρωση σε 15 δήμους, ενώ αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το πρώτο τρίμηνο του 2015. Το συνολικό του κόστος υπολογίζεται από το οικονομικό επιτελείο στα 900 εκατ. ευρώ. 

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα από τα Νέα


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες