ΒΟΜΒΑ! Έρχονται αυξήσεις και στα δημοτικά τέλη στον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων ! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

ΒΟΜΒΑ! Έρχονται αυξήσεις και στα δημοτικά τέλη στον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων !


Τέλος στα ελλείμματα των δήμων , με υποχρεωτικά πλεονάσματα για δήμους και περιφέρειες φέρνει ο προϋπολογισμός του 2015.

Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να έρθουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ή στα ανταποδοτικά τέλη για να καλυφθούν οι «τρύπες» και τα ελλείμματα.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αυστηρής δημοσιονομικής διαχείρισης που θα ακολουθήσει τον επόμενο χρόνο.


Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, από του χρόνου οι προϋπολογισμοί των Δήμων και των Περιφερειών θα πρέπει να είναι πλεονασματικοί ή ισοσκελισμένοι διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτοί.
Το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρούμενων των εσόδων από δάνεια. Κι αν μέχρι σήμερα ο Δήμος μας κατάφερε να κρατηθεί, το μέλλον προβλέπεται σκοτεινό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) που διατίθενται από την κεντρική διοίκηση για τα λειτουργικά έξοδα των δήμων μειώθηκαν πάνω από 50% , ενώ αντίστοιχη ήταν και η μείωση των ΣΑΤΑ (επενδυτικά κονδύλια) το συμπέρασμα είναι πραγματικά δυσάρεστο.
Στα παραπανω, όπως ακούγεται, έρχεται να προστεθεί η  αγωγή της διοίκησης της Club Ηotel Casino Loutraki , στην  Τουριστική Λουτρακίου ΑΕ ΟΤΑ με την οποία η CHCL ζητά να της επιστρέψει η Τουριστική Λουτρακίου ΑΕ ΟΤΑ τα 2.800.000 ευρώ που είχε καταβάλλει από το 2011 ως μίνιμουμ γκαραντί  (1 000 000 δολ. ετησίως). Τα ζητάει από την εταιρεία του Δήμου, άρα από τους δημότες.
Το υπουργείο Οικονομικών και οι δήμοι προκειμένου να καλύψουν τα ελλείμματα των ΟΤΑ στρέφονται στην  αύξηση των δημοτικών τελών σε περίπτωση που το 2014 κλείσει με έλλειμμα. Οι εγγραφές στο σκέλος των δαπανών που αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως η  ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ, η υπηρεσία καθαριότητας και φωτισμού θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το κόστος παροχής της υπηρεσίας, σε συνδυασμό με το ύψος των εσόδων που αναμένεται να εισπραχθούν εντός του 2014.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι αν διαπιστωθεί ότι έχουν γίνει δαπάνες «καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού», θα αναζητούνται ευθύνες και τα ποσά θα καταλογίζονται «σε βάρος των οργάνων που ενέκριναν ή συνέπραξαν στην εκτέλεση της δαπάνης».

Αν είστε από εκείνους που πιστεύουν πως κινδυνολογούμε, αρκεί να ανατρέξετε στο αρχείο του tvtv.gr με τις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου όπου σε θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό και τα οικονομικά του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γ. Γλυκοφρύδης διαπιστώνει συνεχώς την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου, κάνει λόγο για προσπάθεια να κρατηθούν οι ισορροπίες έστω και με λογιστικό χρήμα μιας και το πραγματικό δεν υπάρχει ούτως ή άλλως, ενώ δέχεται ότι ο δήμος αναγκαστικά θα τελεί υπό επιτροπεία επί των οικονομικών του από το Παρατηρητήριο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία προσπαθεί να αποφύγει πάσι θυσία ή τουλάχιστον να παρατείνει λίγο την κατάσταση ώστε ο δήμος μας να μην είναι από τους 30 πρώτους που θα μπει.
΄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες