Ο τάφος της Αμφίπολης από ψηλά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2014

Ο τάφος της Αμφίπολης από ψηλά


Το επιβλητικό μνημείο της Αμφίπολης από αέρος. Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα όπως τα κατέγραψε κάμερα τοπικού σταθμού από ελικόπτερο.




Στις εικόνες από ελικόπτερο τις οποίες κατέγραψε τη κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ Channel της Καβάλας, φαίνεται ο χώρος τον οποίο καλύπτει το ταφικό μνημείο.

Από ψηλά φαίνεται και το προσωρινό στέγαστρο που τοποθετήθηκε και καλύπτει εξωτερικά το μνημείο, το οποίο θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και θα προστατεύσει το ταφικό μνημείο από τις καιρικές συνθήκες.

Οι εικόνες από τον τύμβο Καστά, κάθε φορά που έρχονται στη δημοσιότητα, προκαλούν δέος και κάθε πρόοδος στην ανασκαφική έρευνα φέρνει πιο κοντά τις απαντήσεις που ψάχνουν οι ειδικοί.  

Αλλωστε η ανασκαφή του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη έχει εξελιχθεί σε διεθνές αρχαιολογικό θρίλερ, που τροφοδοτεί πληθώρα σεναρίων αλλά και ερωτημάτων.
Στο επίκεντρο των εν λόγω ερωτημάτων βρίσκεται βεβαίως το εάν ο τάφος έχει συληθεί ή όχι, με τα διεθνή ΜΜΕ να επισημαίνουν στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο της εισβολής ή σημαντικής καταστροφής μέρους του τάφου αιώνες πριν.
«Θα μπούμε πρώτα μέσα στον τάφο, θα καθαριστεί και μετά θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στον BHMA FM.

Video: ΕΝΑ Channel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες