Eνα πολιτικό φαινόμενο το οποίο εδώ και μερικούς μήνες εντυπωσιάζει την Ευρώπη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Αυγούστου 23, 2014

Eνα πολιτικό φαινόμενο το οποίο εδώ και μερικούς μήνες εντυπωσιάζει την Ευρώπη


Συζήτηση: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη σε Ελλάδα και Ισπανία


Είναι ένα πολιτικό φαινόμενο το οποίο εδώ και μερικούς μήνες εντυπωσιάζει την Ευρώπη με την αναδυόμενη δυναμική του. Μιλάμε το Ισπανικό κόμμα-κίνημα Podemos το οποίο στην πρώτη του συμμετοχή σε εκλογική μάχη πήρε ένα 8% στις Ευρωεκλογές και εξέλεξε 5 ευρωβουλευτές. Το πιο εντυπωσιακό είναι όμως ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον σχηματισμό δεύτερο ή ακόμα και πρώτο κόμμα σε ολόκληρη την Ισπανία.

Πως όμως έφτασε εκεί ένα κόμμα που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχε καν;

Θα εξετάσουμε το κοινωνικό υπέδαφος, που ανέδειξε μια τέτοια δυναμική το οποίο οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στα κινήματα των τελευταίων ετών όπως οι indignados αλλά και το ιδιαίτερα επιτυχημένο και συγκρουσιακό κίνημα ενάντια στις εξώσεις.



 Πηγή: ΕΡΤ OPEN



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες