24ωρη απεργία για την αξιολόγηση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2014

24ωρη απεργία για την αξιολόγηση


Με την 24ωρη σημερινή πανελλαδική απεργία απαντά η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από την διαδικασία αξιολόγησης προσωπικού.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι βάζουν «λουκέτο» για τις διαδικασίες της αξιολόγησης ενώ η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Για τον λόγο αυτό δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από τον Άρειο Πάγο.

Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. 

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κρατήσουν ακινητοποιημένα τα οχήματα, από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00 το απόγευμα.

Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, την Υγεία και την Παιδεία.

Στο πλαίσιο της απεργίας, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 9.30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαίωσε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγη: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες