Θρίλερ στη Σκωτία – Ελαφρύ προβάδισμα του «όχι» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19, 2014

Θρίλερ στη Σκωτία – Ελαφρύ προβάδισμα του «όχι»



Σε θρίλερ εξελίσσεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Επειτα από την καταμέτρηση των ψήφων σε 24 από τις 32 περιφέρειες, το «όχι» συγκεντρώνει το 54%, ενώ το «ναι» το 46% των ψήφων στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει BBC.

Νωρίτερα, με βάση τα επίσημα αποτελέσματα, στο 14,8% των ψήφων σε 10 από τις 32 εκλογικές περιφέρειες έδειχναν ότι προηγείται το «όχι» με 52% έναντι του «ναι» που συγκεντρώνει το 48%.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτών καθυστέρησε λόγω της αυξημένης συμμετοχής στην ψηφοφορία που ξεπέρασε το 80% στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες. Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τζον Κέρτις δήλωσε στο BBC ότι «αρχίζουν να εμφανίζονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι το στρατόπεδο του «όχι» επικρατεί».

«Ταυτόχρονα, αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η νίκη του «όχι» δεν είναι του επιπέδου που αναμενόταν όταν ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εδώ και 18 μήνες ή ακόμη και τους τελευταίους δύο μήνες«, πρόσθεσε.

Η Γλασκώβη υπέρ της ανεξαρτησίας

Στο μεταξύ, οι ψηφοφόροι της Γλασκώβης ψήφισαν «ναι» στην ανεξαρτησία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής. Το «ναι» συγκέντρωσε το 53% των ψήφων, έναντι 47% για το «όχι«. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία στην περιφέρεια της Γλασκώβης ανήλθε σε 47%.

Ταυτόχρονα, ήδη με τις πρώτες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, δίνεται προβάδισμα στην παραμονή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Κλακμάνανσιρ, το 46% των πολιτών ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ το 54% κατά.

Η προσέλευση έφτασε στο 88,6%

Σχεδόν 4,7 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν την Πέμπτη να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη συμμετοχή να φτάνει στο 88,6% των πολιτών. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 08:00 ώρα Ελλάδας, αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Εδιμβούργο και Γλασκώβη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Πέμπτη η εταιρεία ερευνών Yougov, η πλειονότητα των πολιτών αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 54% έναντι του 46% των ανθρώπων που επιθυμούν την ανεξαρτησία της χώρας. Οι Σκωτσέζοι κλήθηκαν την Πέμπτη να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πρέπει η Σκωτία να είναι μια ανεξάρτητη χώρα;»

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες