Αυτόματη η μείωση στον φόρο ακινήτων – Έρχονται άμεσα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 01, 2014

Αυτόματη η μείωση στον φόρο ακινήτων – Έρχονται άμεσα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

 Η επόμενη δόση θα πληρωθεί με τη νέα τιμή και οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα χρήματα
- Οι μειώσεις αφορούν περίπου 1.000.000 πολίτες που θα πρέπει να περιμένουν το νέο εκκαθαριστικό
- Όσοι έχουν αλλαγές στο Ε9 θα πρέπει να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις για να κερδίσουν την έκπτωση

Τελικά τους τελευταίους μήνες η μεγαλύτερη πληγή περιγράφεται με πέντε γράμματα. Ο ΕΝΦΙΑ που ήρθε στη ζωή 6,5 εκατομμυρίων Ελλήνων θα μας ταλαιπωρεί για μήνες.

Ένα καλό νέο υπάρχει και αυτό δεν είναι άλλο από τις μειώσεις που προβλέπονται για όσους έχουν ακίνητα εκτός αντικειμενικών, τρίτεκνος, πολύτεκνους και άτομα με χαμηλά εισοδήματα ή αναπηρία άνω του 80%.

Πλέον όσοι δικαιούνται την έκπτωση του 50% στον φόρο δεν χρειάζεται παρά να περιμένουν απλά ως τα τέλη του μήνα, κοντά στις 20 Οκτωβρίου υπόσχεται η κυβέρνηση, για να δουν το νέο εκκαθαριστικό τους και να μάθουν ποια είναι η επόμενη δόση που θα πρέπει να πληρώσουν.

Από το ποσό θα έχει αφαιρεθεί η πρώτη δόση και η έκπτωση και έτσι επί της ουσίας το ποσό θα είναι κατά πολύ μικρότερο.

Οι αλλαγές θα γίνουν αυτόματα καθώς το υπουργείο έχει στη διάθεσή του και τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 των δικαιούχων.

Μοναδική εξαίρεση θα είναι όσοι έχουν λάθη στο Ε9. Αυτοί θα χρειαστούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το σύστημα για τις αλλαγές δεν θα ανοίξει πριν το τέλος του Νοεμβρίου και έτσι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 θα πρέπει να περιμένουν για την έκπτωση ως το Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες