Πούτιν: Εχθρός της Ρωσίας κάθε πολιτικός μου αντίπαλος! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014

Πούτιν: Εχθρός της Ρωσίας κάθε πολιτικός μου αντίπαλος!


Είναι κάθε πολιτικός αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν αναγκαστικά εχθρός της Ρωσίας; Η διαφορά είναι ελάχιστη, εκτίμησε ο Ρώσος πρόεδρος που κατηγορείται συχνά από τους επικριτές του ότι έχει φιμώσει την αντιπολίτευση στη Ρωσία τα τελευταία 15 χρόνια και έχει επαναφέρει τη σοβιετική αντίληψη του «εχθρού του λαού». 

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενώπιον 1.000 και πλέον Ρώσων και ξένων δημοσιογράφων, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ρωτήθηκε από μία δημοσιογράφο σχετικά με την «πέμπτη φάλαγγα», έναν όρο που αναφερόταν στους Ρώσους που εργάζονταν για κάποια ξένη δύναμη, ή εναντίον των συμφερόντων της Ρωσίας. 

Η απάντηση του Πούτιν στο τέλος μιας χρονιάς όπου οι ρωσικές αρχές ενέτειναν τις επιθέσεις εναντίον κάθε προσώπου που ασκούσε κριτική στην πολιτική του Κρεμλίνου χαρακτηρίζοντάς το «ξένο πράκτορα» ή μέλος της «πέμπτης φάλαγγας» αφορά περισσότερο τους εναπομείναντες πολιτικούς αντιπάλους του, κυρίως τους φιλελεύθερους. 

«Η γραμμή είναι πολύ λεπτή» μεταξύ ενός πολιτικού αντιπάλου και ενός μέλους της «πέμπτης φάλαγγας» εκτίμησε ο Πούτιν που είχε καταγγείλει την πέμπτη φάλαγγα και κατά τη διάρκεια της ιστορικής ομιλίας του το Μάρτιο για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. 

«Είναι δύσκολο να δει κανείς από το εξωτερικό τη γραμμή που χωρίζει την αντιπολίτευση από την πέμπτη φάλαγγα» τόνισε ο Πούτιν. 

«Ένας πολιτικός αντίπαλος, ακόμα και ο πιο σφοδρός, που μάχεται για τα συμφέροντα του κόμματός του, και στην περίπτωση της πέμπτης φάλαγγας τα πρόσωπα που εκτελούν αυτό που τους υπαγορεύουν τα συμφέροντα ενός άλλου Κράτους, χρησιμοποιούνται για να εκπληρώσουν τους πολιτικούς σκοπούς που είναι εχθρικοί προς εμάς», ανέφερε ο Πούτιν. 

Προσωπικότητες της Ρωσίας που επικρίνουν το Κρεμλίνο, όπως ο αστέρας της ροκ μουσικής Αντρέι Μακάρεβιτς, οι συναυλίες του οποίου ακυρώθηκαν σε πολλές ρωσικές πόλεις, «πρέπει να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους δημόσια» προσέθεσε ο ίδιος. 

«Η επίσημη εξουσία δεν έδωσε ποτέ εντολή» να διωχθούν, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Σε αυτούς εξάλλου που τον κατηγορούν εμμέσως ότι «αναβιώνει το μίσος στους κόλπους της κοινωνίας» ο Πούτιν εξέφρασε τη «σιγουριά του ότι θα κάνει τα πάντα για να ενώσει την κοινωνία». 

«Όμως πρέπει μερικές φορές να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», τόνισε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες