Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τις ντομάτες

Ένα από τα πλέον συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι πως βάζουμε τις ντομάτες μας στο ψυγείο.
Οι ντομάτες έχουν πολύ ευαίσθητα κύτταρα και η υπερβολική ζέστη ή το κρύο προκαλούν έκρηξη των τοιχωμάτων των κυττάρων, καταστρέφοντας τις ντομάτες. Επίσης καταστρέφονται τα ένζυμα που παράγουν τη γεύση, αφήνοντας τις ντομάτες εντελώς άγευστες.
Η λύση;
Φροντίστε να κρατάτε τις ντομάτες σας σε ένα ράφι της κουζίνας, ώστε να κυκλοφορεί όσος περισσότερος αέρας γίνεται ανάμεσά τους, και αποφύγετε να τις βάλετε σε σημείο που το χτυπά ο ήλιος.
Τα τοματίνια και τις cherry ντομάτες μπορείτε να τις αφήσετε στη χαρτοσακούλα τους, αρκεί να της ανοίξετε τρύπες. Για να επισπεύσετε την ωρίμανση της ντομάτας, βάλτε την σε μια χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο, το οποίο εκπέμπει το αέριο αιθυλένιο, που αποτελεί παράγοντα ωρίμανσης.
Μόλις οι ντομάτες ωριμάσουν, μπορούν να συντηρηθούν για άλλες 3 μέρες. Ορισμένες ποικιλίες, ωστόσο, μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 5 μέρες.
πηγή: back-to-nature.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Νεότερη Παλαιότερη