FT: Το «χοντρό» επεισόδιο του Βαρουφάκη στο Eurogroup [vds] - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Απριλίου 25, 2015

FT: Το «χοντρό» επεισόδιο του Βαρουφάκη στο Eurogroup [vds]


To παρασκήνιο της σύγκρουσης στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, αποκαλύπτουν οι Financial Times
Χωρίς να αναφέρονται στους σκληρούς χαρακτηρισμούς προσωπικά προς τον κ. Βαρουφάκη, οι FT αναφέρουν ότι υπήρξε θερμό επεισόδιο και μάλιστα μια πρόταση για «σχέδιο Β» για την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προεξάρχοντος του Σλοβένου ΥΠΟΙΚ, τον οποίο σιγοντάρησαν και άλλοι υπουργοί μικρών χωρών, ζήτησαν να επεξεργαστεί η ΕΕ ένα σχέδιο Β' σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δεν προχωρήσουν γρήγορα. Οι αναφορές αυτές όξυναν τα πνεύματα και οδήγησαν σε έκρηξη τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος τους κατηγόρησε ως αντιευρωπαϊστές.
Οι μήνες της ολοένα και αυξανόμενης απογοήτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, οδήγησε στα ύψη την ένταση στο Eurogroup, την Παρασκευή, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατηγόρησαν με θυμό τον Έλληνα ομόλογό τους για υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις δεσμεύσεις του. Απέτυχαν έτσι να γεφυρώσουν τις βαθιές διαφορές που εξακολουθούν να χωρίζουν τα δύο μέρη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της ευρωζώνης και άλλοι υπουργοί από πιο μικρές και πιο ευάλωτες οικονομίες, εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα.
Οι αιχμηρές ανταλλαγές κατηγοριών, έγιναν σε μια συνεδρίαση της Ευρωομάδας η οποία επρόκειτο αρχικά να συμφωνήσει σε μια νέα λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε η Αθήνα να εφαρμόσει, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο υπόλοιπο 7,2 δισ ευρώ του προγράμματος διάσωσης.
newsonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες