Κίνδυνος για κλείσιμο 1365 παιδικών σταθμών! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Μαΐου 28, 2015

Κίνδυνος για κλείσιμο 1365 παιδικών σταθμών!

paidiko
Κίνδυνος για λουκέτο σε 1.365 παιδικούς δημοτικούς σταθμούς που φιλοξενούν 35.351 παιδιά, στα μεγάλα κυρίως αστικά κέντρα.

Στη μειωμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που απειλεί τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πρόβλημα στις οικογένειες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Πρόκειται για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που μεταβιβάστηκαν απο το Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2001-2003 στους δήμους και λειτουργούσαν έκτοτε νόμιμα με βάση το ιδρυτικό ΦΕΚ τους.

Στο τέλος του 2014 όμως, έληγε η προθεσμία βάσει της οποίας λειτουργούσαν νόμιμα και η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε νέα παράταση προθεσμίας έως το τέλος του 2015. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΕΔΕ, μόνο το 30% των 1.365 δομών θα αδειοδοτηθούν και θα έχουν δυναμικότητα 100-140 παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, αφού το υπόλοιπο 70% είναι τεχνικώς αδύνατο να συνεχίσει τη λειτουργία του καθώς πρόκειται είτε για κτήρια κατασκευασμένα για άλλες χρήσεις είτε για μισθωμένους χώρους.

Λόγω της κακής οικονιομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και οι δήμοι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων δομών με σύγχρονες προδιαγραφές που θα καλύψουν το κενό όσων κλείσουν. Εκτιμάται τέλος, ότι αν τεθούν εκτός λειτουργίας έστω και 1.000 δομές, οι ιδιώτες θα μπορέσουν να καλύψουν μόνο 25.000 παιδιά μέσω της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες