Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαΐου 30, 2015

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες;

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Ο κανόνας αυτός επιβεβαιώνεται, άλλωστε, κι από γεγονός ότι μεταξύ των 55 γηραιότερων ανθρώπων στον πλανήτη, οι 51 είναι γένους θηλυκού.
Πού οφείλεται όμως η αυξημένη μακροζωία των γυναικών έναντι των ανδρών;
Η διευθύντρια ερευνών στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημογραφικών Μελετών της Γαλλίας, Φρανς Μεσλέ, εξηγεί στο περιοδικό Madame Figaro«Οι γυναίκες είναι πιο “ανθεκτικές” από τους άνδρες. Ο ίδιος ο οργανισμός τους τις προστατεύει από ορισμένες θανάσιμες ασθένειες, όπως είναι η υπέρταση και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Ασθένειες που “χτυπούν”, κατά κύριο λόγο, τον ανδρικό πληθυσμό».
Όπως επισημαίνει: «Οι γυναίκες επιβλέπουν καλύτερα τη χοληστερίνη τους και την υπέρτασή τους από τους άνδρες και είναι επίσης πιο δεκτικές στις εξετάσεις και τις φαρμακευτικές θεραπείες. Τέλος, ακολουθούν κατά βάση ένα πιο ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής».
Σημειώνεται, ότι στην κορυφή των μακροβιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκονται οι Γιαπωνέζες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες