Η φωνή της ψυχής μου λέει «ΟΧΙ» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015

Η φωνή της ψυχής μου λέει «ΟΧΙ»


Δεν είναι το τι λες.
Είναι το πώς το λες.
Ο Σάκης Ρουβάς χρειάστηκε ένα κείμενο που δεν είναι ο εαυτός του, για να πει ναι.
Η Δέσποινα Βανδή έγραψε ένα κείμενο στο οποίο είναι ο εαυτός της, μακροσκελές, ενοχικό – πλην όμως τίμιο, για να πει ναι.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (που τον θαυμάζω ως ηθοποιό) χρειάστηκε τις προσκλήσεις των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και τον χαρακτηρισμό «εθνικολαϊκιστές» για τους ψηφοφόρους του όχι, για να πει ναι.
Ο Πύρρος Δήμας χρειάστηκε τη σύγκριση ανάμεσα σε έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό (Τσίπρας) και ένα δικτάτορα (Χότζα), για να πει ναι.

Απέναντι σε όλες αυτές τις οπτικές, η Χάρις Αλεξίου έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:
«Χωρίς πολλά λόγια
ΟΧΙ».
Η Χαρούλα ήταν πάντα η φωνή της ψυχής μου. Όπως και η φωνή της ψυχής αυτής της χώρας. Ξέρω το γιατί εδώ και χρόνια. Αλλά το επιβεβαίωσα με αυτή της τη δήλωση. Η δύναμη δεν είναι στο «ΟΧΙ». Είναι στο «χωρίς πολλά λόγια».
Κι εκεί αποκαλύπτονται πολλά για εμένα, που είμαι πιο θεωρητικός και αναλυτικός.
Το όχι δεν θέλει εξηγήσεις. Είναι μια αυτόματη, αντανακλαστική πράξη.
Όπως εκείνη του μωρού που πλησιάζει το στήθος της μάνας του για γάλα.
Νίκος Μωραΐτης

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες