Η Ελλάδα στο δρόμο της ΒΙΩΣΙΜΗΣ συμφωνίας! Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Την Κυριακή νέα Σύνοδος! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2015

Η Ελλάδα στο δρόμο της ΒΙΩΣΙΜΗΣ συμφωνίας! Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Την Κυριακή νέα Σύνοδος!


Η Ελλάδα στο δρόμο της ΒΙΩΣΙΜΗΣ συμφωνίας! Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Την Κυριακή νέα Σύνοδος!
Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 23.00 και τρίωρη συνεδρίαση, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα.

Όλα δείχνουν ότι η άψογη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα θα δικαιωθεί και η Ελλάδα θα μπει στο δρόμο μιας έντιμης συμφωνίας που θα επιτρέψει στη χώρα να βγει από το μνημονιακό τέλμα!
Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε όλους τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ΕΕ και ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στην ΕΕ.

Με όπλα το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικου λαού αλλά και τη σύγκλιση του πολιτικού κόσμου της πατρίδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του παζλ!
Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά άφησε τον Σόιμπλε με την... όρεξη, τον παρέκαμψε και επεδίωξε (και όλα δείχνουν ότι θα επιτύχει λύση στο ΑΝΩΤΑΤΟ επίπεδο.


Μετά το παρθενικό Eurogroup του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως υπουργού Οικονομικών, ο Τσίπρας συναντήθηκε με Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι, Γιούνκερ ενώ πριν τη Σύνοδο Κορυφής οΜπάρακ Ομπάμα τηλεφώνησε αρχικά στον Έλληνα πρωθυπουργό και εν συνεχεία στην Αγκελα Μέρκελ.
Καθόλου.... τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται και η βόμβα που έριξε το ΔΝΤ από τη Ουάσιγκτον την ώρα που στις Βρυξέλλες ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής: τυχόν Grexit θα μολύνει πρώτα και άμεσα την Ιταλία!

H ελληνική κυβέρνηση συζητάει για ένα πρόγραμμα-γέφυρα το οποίο θα λύνει τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και το οποίο θα οδηγεί σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα επιφέρει μόνιμη και βιώσιμη λύση!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει σχετικό αίτημα στονESM ενώ αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου - μέσω τηλεδιάσκεψης - το Eurogroup.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε επίσημα ότι την Κυριακή θα γίνει ΝΕΑ Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα με όλα τα δεδομένα να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στις 12 Ιουλίου το βράδυ θα βγει λευκός καπνός για την Ελλάδα μετά από ένα πεντάμηνο σκληρής και αλύγιστης διαπραγμάτευσης!
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Το XΩΝΙ.gr:
23.17 Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης
Αναμένονται δηλώσεις των Τουσκ και Γιούνκερ.
20.49 Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για Ελλάδα
 Για το ελληνικό θέμα μίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα κρατήσει την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης κάτι που θα είναι προς το συμφέρον όλων, ανέφερε ο εκπρόσωπος ζος Έρνεστ.
 19.55 Ξεκίνησε με λίγη ώρα καθυστέρηση λόγω των πολλών συναντήσεων η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες
CJU4RMqWUAA9Q88.jpg
 19.37 Συνάντηση Τουσκ με Ολάντ και Μέρκελ - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα
Με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ συναντάται αυτή την ώρα ο Ντόναλντ Τουσκ, στην τελευταία συνάντηση πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
Αυτό συνεπάγεται ότι ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο Ευρωπαίων ηγετών με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
CJUxHyWXAAAY-IN.jpg

19.30 Μ. Ρέντσι: «Η επίτευξη μίας συμφωνίας για την Ελλάδα είναι εφικτή εντός των επόμενων ημερών»
Η συμφωνία για την Ελλάδα είναι εφικτή, εάν υπάρχει καλή θέληση, σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
«Η επίτευξη μίας συμφωνίας για την Ελλάδα είναι εφικτή εντός των επόμενων ημερών» εκτίμησε εν συνεχεία, συμπληρώνοντας ότι είναι δυνατή η εξεύρεση μίας τεχνικής λύσης.
«Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να βρούμε μία πολιτική λύση για την Ευρώπη» συνέχισε ο κ. Ρέντσι, ενώ συμπλήρωσε ότι Ευρώπη – ως έχει – δεν λειτουργεί σωστά.
«Απαιτούνται επενδύσεις, ανάπτυξη, μέλλον και καινοτομία» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» εξήγησε παράλληλα ο κ. Ρέντσι.
«Για να μείνει στην Ευρωζώνη, πρέπει να τηρούνται οι κανόνες» κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
19.00 Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ - Ολάντ. Παρών ο Γιούνκερ
liveblogPhoto.jpg
18.52 Α. Μέρκελ: «θα ακούσουμε προσεκτικά τον Έλληνα πρωθυπουργό»
Δεν έχουμε τη βάση για να ξεκινήσουμε νέες διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), υποστήριξε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, φτάνοντας στο κτήριο της Κομισιόν.

Όπως εξήγησε Καγκελάριος, το πρόγραμμα της Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί και υπήρξε νέο σαφές «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα.
«Χωρίς αλληλεγγύη δεν θα υπάρξει δυνατότητα να βοηθήσουμε, αλλά και χωρίς ανακατατάξεις» συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ, ενώ ανέφερε ότι σήμερα θα συζητήσουμε το πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε.
«Μας έχουν απομείνει ελάχιστες ημέρες και θα ακούσουμε προσεκτικά τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός» κατέληξε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
18.43 Φρ. Ολάντ: «Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αναμένουμε προτάσεις»
"Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Περιμένουμε σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πριν τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα.
"Στόχος να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Περιμένουμε τις προτάσεις της. Στη συνέχεια θα πρέπει όλοι να επιδείξουν ευθύνη από την Ελλάδα, αλληλεγγγύη από την Ευρώπη και δράση σε άμεσο επίπεδο. Δεν μπορούμε κάθε 2 - 3 μήνες να ασχολούμαστε με την Ελλάδα. Χρειάζεται και ταχύτητα. Έχουν εκφραστεί κάποιες προτάσεις σε επίπεδο Eurogroup προφορικά, αλλά δεν έχουν εκφραστεί στο σύνολό τους. Θα πρέπει να υπάρξει προοπτική για τους επόμενους μήνες μακροπρόθεσμα αλλά και κάτι πιο βραχύ. Θα πρέπει η Ελλάδα να υποβάλει προτάσεις και να γίνει η επεξεργασία τους όσο πιο γρήγορα", δήλωσε αναλυτικά.
18.27 Συνάντηση Τουσκ - Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup και πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης
CJUj-VtWcAAFGU4.jpg
18.25 Παρών ο Γιούνκερ στη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ - Ολάντ
18.15 Δηλώσεις Γιούνκερ
Είμαι παρα πολύ ευτυχής καθε φορά που βλέπω τον κ. Τσίπρα, ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, φτάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
«Θα κάνουμε προσπάθεια να φτάσουμε σε μία λύση» τόνισε, ενώ απαντώντας σε επισήμανση δημοσιογράφου για τη μη κατάθεση νέας ελληνικής πρότασης, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «αυτό εξαρτάται από Τσίπρα που δεν ήρθε με νέο έγγραφο, με κάτι διαφορετικό».
17.29 Συνάντηση Τουσκ - Ντράγκι για την Ελλάδα
Συνάντηση για την Ελλάδα πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ντόναλντ Τούσκ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενόψει της συνόδου Κορυφής το απόγευμα.
CJUS-PHWwAATeeK.jpg
17.19 Άλλαξε ώρα η Σύνοδος Κορυφής
Μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί τελικά η Σύνοδος Κορυφής. Έτσι, αντί για τις 19.00, θα ξεκινήσει στις 19.30 ώρα Ελλάδος.

toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες