Τσακαλώτος: Πρέπει ολόκληρος ο λαός να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαρουφάκη - ΒΙΝΤΕΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2015

Τσακαλώτος: Πρέπει ολόκληρος ο λαός να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαρουφάκη - ΒΙΝΤΕΟ


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής. 
"Ήμασταν φίλοι πολύ πριν και οι δύο μπήκαμε στην πολιτική. Θα είμαστε φίλοι και όταν θα έχουν τελειώσει όλα αυτά και θα έχουμε επιστρέψει στο πανεπιστήμιό μας και ελπίζω να είμαστε γέροι και να καθόμαστε σε ένα καφενείο και να ανταλλάζουμε εμπειρίες τι κάναμε σωστά, τι δεν κάναμε σωστά, τι θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και ίσως θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα τους σχολιάζουμε όχι πάντα ευγενικά, και τώρα δεν μπορούμε να τα πούμε" είπε ο κ. Τσακαλώτος.
"Νομίζω ότι το μήνυμα της Κυριακής είναι κάτι που θα μείνει στην οικονομική ιστορία. Ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα θα είναι γραμμένο στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης" είπε ο νέος τσάρος της οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο λαός παρά τις πιέσεις που δέχθηκε αντιστάθηκε και είπε "ότι αυτός ο τόπος αξίζει κάτι καλύτερο, ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε μια μη βιώσιμη λύση.
Αυτή η ψήφος είχε ταξικά χαρακτηριστικά. Ότι οι απλοί άνθρωποι είπαν ότι εμείς θέλουμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που θα δώσει μια βιώσιμη λύση. Σε αυτό το σημείο δεν θα είχαμε φτάσει χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι άλλος υπουργός θα είχε αναλάβει 27 Γενάρη και θα μπορούσε να είχε καταφέρει να μιλά όλη η Ευρώπη για αυτή τη βιώσιμη λύση και όλος ο πλανήτης να συζητά ότι σε αυτή τη χώρα κάτι γίνεται, ότι αυτό που ζητάνε από αυτή τη χώρα δεν μπορεί να γίνει" επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.
"Νομίζω ότι όλοι μαζί, όχι μονο οι συριζαίοι και οι συριζαίες, όχι μόνο η συμμαχική κυβέρνηση άλλα ολόκληρος ο ελληνικός λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ", ανέφερε χαρακτηριστικά. 
"Ελπίζω ότι θα μπορώ να συνεχίσω αυτό το έργο. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα μου και θα με συμβουλεύει. Δεν σας κρύβω ότι έχω μεγάλο τρακ και αγωνία. Δεν παίρνω αυτή τη θέση στην πιο εύκολη στιγμή της ελληνικής ιστορίας. Όποιος δεν έχει τρακ δεν έχει ταλέντο. Εγώ έχω τρακ ελπίζω να έχω και το ταλέντο να φέρως εις πέρας αυτή την πολύ δύσκολη δουλειά".
"Νομίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ευρώπη. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε όλα, θέλουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση, να απάρουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός για κάτι καλύτερο για τον κοσμο της εργασίας, για τους ανθρώπους που τόσο υπέφεραν, για τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, που είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται για τους νέους που έφυγαν από την πατρίδα. Για όλους αυτούς δουλεύουμε. Θα δουλεύω εγώ, θα δουλεύει κι ο Γιάνης. Και οι δύο είμαστε υπέρ της συλλογικότητας". 
 Ο λαός απέδειξε ότι δεν είναι ατομικιστής, ότι δεν φοβήθηκε, ότι δεν κοίταξε μόνο τον εαυτό του φοβούμενος. Το ίδιο θα κάνει και αυτή η κυβέρνηση τον επόμενο καιρό για να είναι αντάξια αυτής της εντολής που μας έδωσε ο λαός" κατέληξε ο νέος υπουργός Οικονομικών. 

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες