Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: Με όπλο μας την ετυμηγορία του λαού συνεχίζουμε για συμφωνία και έξοδο από την κρίση (Video) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2015

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: Με όπλο μας την ετυμηγορία του λαού συνεχίζουμε για συμφωνία και έξοδο από την κρίση (Video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής τις ελληνικές προτάσεις, όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στόχος μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη για Ελλάδα και Ευρωζώνη.



Βασική κατεύθυνση μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη με επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, ισχυρό επενδυτικό πακέτο, έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους. Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για μία συμφωνία βιώσιμη που θα δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση. 

Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια έχοντας ως όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής: Προοπτική εξόδου από την κρίση. Είμαι χαρούμενος διότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που πρέπει να δοθεί λύση.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα, τόσο στο Eurogroup, όσο και στη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, τις ελληνικές προτάσεις, έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από το χθεσινό Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών.

Βασική κατεύθυνση μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωζώνη. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό επενδυτικό πακέτο, πακέτο επενδύσεων, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας, καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα. Η διαδικασία θα είναι γρήγορη, θα είναι ταχύτατη. Ξεκινά από τις επόμενες ώρες με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι τέλος της εβδομάδας, το αργότερο.

Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια, έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει αυτή τη συζήτηση, στην οποία αναφερθήκατε πριν από λίγο, μια και καλή και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση.

Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν πως δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο καλούμαστε όλοι μαζί με ευθύνη να δώσουμε λύση.


ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες