Ορκίστηκε Πρωθυπουργός η Β.Θάνου- Ο Τσίπρας παραδίδει το Μέγαρο Μαξίμου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός η Β.Θάνου- Ο Τσίπρας παραδίδει το Μέγαρο Μαξίμου


Υπηρεσιακή πρωθυπουργός είναι πλέον η Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, η οποία αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η κ.Θάνου μεταβαίνει τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει αύριο, Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κ. Θάνου.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως γνωαστά τα ονόματα που θα απαρτίζουν τη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση, εικάζεται πως για το υπουργείο Εσωτερικών προορίζεται ο Αντώνης Μανιτάκης, για το υπουργείο Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης, για το Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μιχάλης Χουρδαλάκης, για το υπουργείο Οικονομίας ο Νίκος Χριστοδουλάκης ή ο Γ. Χουλιαράκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης πιθανότατα να αντικαταστήσει τον κ. Σταθάκη. Για το Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, για το Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και για το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Επίσης για το υπουργείο Παιδείας συζητείται η Φρόσω Κιάου, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος.
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας.
Στο Δικαιοσύνης πιθανόν να μετακινηθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος πιθανόν να αναλάβει ο Ροδόλφος Μορώνης. Για υπουργός Τουρισμού ακούγεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες