Ρήγας: Δεν συντρέχουν λόγοι συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή Ένωση Κεντρώων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2015

Ρήγας: Δεν συντρέχουν λόγοι συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή Ένωση Κεντρώων

«Μην καμώνονται τους διαφωνούντες όσοι ψήφισαν τη συμφωνία το καλοκαίρι»
«Οι αντοχές δοκιμάζονται», τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην Ημερησία, απαντώντας σε ερώτηση αν ανησυχεί για τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ο κ. Ρήγας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν μας είναι ευχάριστες οι εξελίξεις, αλλά η έντιμη στάση – καθώς όλοι και όλες γνώριζαν το περιεχόμενο της συμφωνίας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου – είναι να παραδίδουν την έδρα τους». Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ή την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Ρήγας επισημαίνει ότι «δεν συντρέχουν λόγοι κυβερνητικής συνεργασίας με τα κόμματα στα οποία αναφέρεστε» και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, τα κόμματα που αποκαλούνται προοδευτικά θα πρέπει να αποφασίσουν αν βρίσκονται στην ουρά της ΝΔ και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ευρώπη ή εάν θα συμβάλλουν ώστε να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Τη συμφωνία την έχουν ψηφίσει το καλοκαίρι στη Βουλή, καλό είναι να μην καμώνονται τους διαφωνούντες».
Για το προσφυγικό και το θέμα του φράχτη του Έβρου, ο κ. Ρήγας δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στα τείχη και τους φράχτες και σημειώνει: «Γνωρίζουμε όλοι και τη γεωπολιτική θέση της χώρας και τις συνθήκες που δημιουργούν οι προσφυγικές ροές. Το να μην υπάρχει ο φράχτης στον Έβρο, αλλά να υπάρχει φράχτης λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω στα σύνορα με τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια ή στη Σλοβενία και την Αυστρία, δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών με σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις. Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη θα πρέπει να δούμε όλα τα θέματα».
Απαντώντας σε ερώτηση για το συνέδριο του κόμματος και την προσπάθεια ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ και επαναπροσέγγισης μελών που αδρανοποιήθηκαν ή αποχώρησαν από το κόμμα, ο κ. Ρήγας τονίζει ότι το κόμμα μέσα από τα κύτταρά του, τις οργανώσεις μελών, προχωρά σε ανασυγκρότηση και τη συνάντησή του με την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Το επόμενο διάστημα, προσθέτει, μέσα από μια σειρά δράσεις, μια ολοκληρωμένη πολιτική καμπάνια, θα έχουμε ανοίξει τις διαδικασίες σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, επίσης, ότι το κόμμα του «απευθύνεται με ειλικρίνεια στον κόσμο και αυτό είναι που έχει φέρει όχι μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και την ενεργοποίηση και την κομματική ένταξη». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποί του και πάνω σε αυτή τη βάση θα προχωρήσει η διαδικασία της οργανωτικής ανασυγκρότησης», καταλήγει ο κ. Ρήγας.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες