Ώρα εκλογών στη Νέα Δημοκρατία - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015

Ώρα εκλογών στη Νέα Δημοκρατία

Αύριο η διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα

Η αντίστροφη μέτρηση έφτασε στο τέλος της και σε λιγότερο από 24 ώρες οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα τεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων του κόμματος, που καλούνται να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο.

Η διαδικασία θα γίνει σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες. Ήδη, οι κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους. Θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία.

Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο.

Οι κάλπες θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα στις 7 το πρωί της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες