ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα πραγματοποιούν σήμερα οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2015

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα πραγματοποιούν σήμερα οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ αλλά και όλων των ταμείων και όλης της χώρας, μετά τις απανωτές περικοπές και ενόψει αυτών που προμηνύονται, σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης.Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια του πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις των συνταξιούχων όλης της χώρας στις 10 το πρωί. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κοτζιά.
Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης
Κάλεσμα επίσης και μεταξύ άλλων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση – συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για σήμερα, στις 11 το πρωί μπροστά στο ΑΚΤΑΙΟΝ, απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου κ. Γεωργία Φαρμακίδου και ο γραμματέας κ. Π. Παπαθεοδώρου.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου:
«Στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα το 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών. Η Ομοσπονδία περιλαμβάνει σωματεία από όλη την Ελλάδα που εξέλεξαν 189 αντιπροσώπους στο συνέδριο. Τα κύρια συμπεράσματα του συνεδρίου ήσαν με συντομία τα εξής:
Η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού είναι η κύρια στρατηγική επιδίωξη της πολιτικής της ΕΕ. Αποτελεί στόχο της “Επιτροπής Σοφών” και βασίζεται στις επιταγές της Συνθήκης του Μάαστριχτ.
Η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να εντάξει όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε ένα. Γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να επιδιώξουμε σε κάθε τόπο ένα Σωματείο ενιαίο για κάθε τόπο για όλους τους συνταξιούχους.
Μισθωτοί, μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι όλοι τσακίζονται από τα μέτρα του κεφαλαίου και πρέπει να υπάρχει ενιαίο πλαίσιο αιτημάτων.
Η αλληλεγγύη πρέπει να αποτελέσει βασικό θέμα στα Σωματεία. Να καταγράψουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των φτωχών οικογενειών, των ασθενών στα νοσοκομεία».
Με την σειρά της η κ. Φαρμακίδου τόνισε:
«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε για ψήφιση στην Βουλή νέο ”πακέτο” με τα αντιασφαλιστικά μέτρα και θα συνεχίσει να φέρνει και άλλα μέτρα που προβλέπονται από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισε από κοινού με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Αυτή είναι απαίτηση της Ε.Ε και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στόχος είναι η μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και των συντάξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η ενοποίηση των ταμείων που ετοιμάζεται θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.
Στα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 30-50%. Αναμένεται να μειωθούν κι άλλο δηλ. θα καταντήσουν φιλοδώρημα.
Οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει με ιδρώτα τις εισφορές τους και σήμερα πάρα πολλοί με τις πετσοκομμένες συντάξεις τους τρέφουν και τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους.
Το ΕΚΑΣ είναι μια ενίσχυση για τους χαμηλοσυνταξιούχους και πρόκειται να καταργηθεί σταδιακά από το 2016. Θα αποφέρει όφελος 223 εκατομ. ευρώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι όμως θα στερηθούν το ποσό αυτό από το εισόδημά τους».
Η κ. Φαρμακίδου, είπε ακόμα:
«Κάθε μέρα φέρνουν και έναν νέο φόρο. Δεν θα μπορούμε να ζήσουμε σε λίγο. Ο κόσμος δεν πρέπει να είναι ηττοπαθής. Δεν πρέπει να δεχόμαστε ό,τι μας λένε χωρίς αντίδραση. Ο καθένας μας παλεύει και ελπίζει. Γιατί να μην αγωνιζόμαστε για τα αιτήματά μας;».
Σχετικά με το σημερινό συλλαλητήριο οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, δηλώνουν ακόμα:
Καλούμε τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους να μετάσχουν στο συλλαλητήριο και να απαιτήσουν:
ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΔΕΙΑΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΥ.
Με αυτά τα αιτήματα κατεβαίνουν και σήμερα στους δρόμους οι συνταξιούχοι όλης της χώρας.
Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας σήμερα Πέμπτη 26 Νοέμβρη,από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣ ΟΣΕ.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση είναι, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης-Πλατεία Κοτζιά.
Στη Θεσσαλονίκη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους
Στην Πάτρα, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (οδός Κολοκοτρώνη 20).
Στη Χαλκίδα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Εύβοιας καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Στη Λιβαδειά, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα διοργανώνει στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Μπουφίδου, μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ Λιβαδειάς. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα μεταφερθούν με μισθωμένα αστικά λεωφορεία στο χώρο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Στη Λαμία, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.
Στην Καβάλα, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν στη 1 μ.μ. στο νοσοκομείο της πόλης
Στο Αγρίνιο η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΙΚΑ στην Εθνική Οδό.
Στο Βόλο η κινητοποίηση θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην πλατειά Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου), έξω απο το Κεντρικό ΚΑΠΗ Βόλου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ».
Στα Τρίκαλα, η κινητοποίηση θα γίνει στις 10:30 π.μ. στο ΠΕΔΥ(πρώην ΙΚΑ), ενώ μετά θα ακολουθήσει πορεία στην πόλη.
Στην Αλεξανδρούπολη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 π.μ. στο Επιμελητήριο
Στην Τρίπολη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στη Λάρισα η κινητοποίηση θα γίνει αύριο Παρασκευή 27 Νοέμβρη στις 10:30 π.μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου
.crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες