ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Περαχώρα, Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015
Α.Ο.Περαχώρας-Εθνικός Ξυλοκέριζας: 3-0


Ο Αθλητικός Όμιλος Περαχώρας επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα με 3-1, από τον Α.Ο. Ρομά, την περασμένη Κυριακή. Η ομάδα του Θανάση Θώδη (Παυλάρας) χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο, στο δεύτερο ημίχρονο, για να πετύχει δύο γκολ. Το τελικό αποτέλεσμα, με σκορ 3-0, διαμορφώθηκε λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ένα αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα που φέρει τη σφραγίδα της οικογένειας Κόντη. 


Είχε προηγηθεί ένα υποτονικό πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, χωρίς αξιόλογες φάσεις.
Ο Εθνικός Ξυλοκέριζας, με το αγωνιστικό του προφίλ, κατέστησε σαφές, από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ότι βασική επιδίωξή του ήταν η ισοπαλία.
Όμως, η ομάδα της Περαχώρας, κυριολεκτικά ξύπνησε από το λήθαργο στο δεύτερο ημίχρονο. Αναπτύχθηκε, άρχισε να πιέζει, κυκλοφόρησε χαμηλά τη μπάλα και οι παίκτες της άρχισαν να συνεργάζονται αρμονικά, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από τον Χρήστο Α. Δρίτσα, στο 58ο λεπτό, ο οποίος σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, περνώντας ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Το πρώτο γκολ σημειώθηκε με σουτ, μέσα από τη μικρή περιοχή, από τον Δημήτρη Κόντη, στο 68ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος σύγχυση της άμυνας της αντιπάλου ομάδος. Στη συνέχεια, ο αδελφός του, Παναγιώτης Κόντης, με πολύ ωραία ενέργεια, έκλεψε τη μπάλα από αμυντικό του Εθνικού, στο 72ο λεπτό και πλάσαρε, εντυπωσιακά, τον τερματοφύλακα Ι. Στέφη.
Ακολούθησε νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία, από τον Νίκο Θυμή, στο 79ο λεπτό. Μετά από κτύπημα κόρνερ, προσπάθησε να στείλει τη μπάλα, με κεφαλιά, στα αντίπαλα δίκτυα, σχεδόν εξ επαφής, για να προσφέρει το γκολ, ως δώρο στον εαυτό του, λόγω της ονομαστικής του εορτής. Δεν τα κατάφερε και η μπάλα πέρασε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


 

Ο Δημήτρης Κόντης επανήλθε δριμύτερος, πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ -το δεύτερο δικό του- στο 88ο λεπτό του αγώνα. Ενός αγώνα που, κατά τη διάρκεια του, δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Περαχώρας, παρά μόνο μία φορά στο 85ο λεπτό.
Ο διαιτητής κ. Νικόλαος Τσολάκης δεν είχε δύσκολο έργο και οι αποφάσεις του, στο σύνολό τους, ήταν καλές, όπως και του α΄ επόπτη κ. Πέτρου Γερανάκη.
Όμως, ο β΄ βοηθός κ. Ιωάννης Ρούκης, δεν σήκωσε τη σημαία του για το πέναλτι που σημειώθηκε στο 75ο λεπτό, όταν αμυντικός της Ξυλοκέριζας προσπάθησε να κοντρολάρει τη μπάλα, εντός της μεγάλης περιοχής και η μπάλα κτύπησε εμφανέστατα στο αριστερό του χέρι. Ο διαιτητής, που γενικά παρακολουθούσε από κοντά τις φάσεις, επίσης δεν το είδε. Ένα πέναλτι που δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά που θα έπρεπε να είχε δοθεί.
Βέβαια, βίντεο του αγώνα δεν υπάρχει και δεν αποδεικνύεται. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρείται ως άλλοθι της διαιτησίας του εκάστοτε αγώνα. Πρέπει όλοι να συμβάλουν στην ευπρέπεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες των ομάδων.


 

Σε κάποιους από τους αγώνες της Περαχώρας έχουν παρατηρηθεί εσφαλμένες αποφάσεις βοηθών διαιτητών, εξ αμελείας, όπως θέλουμε να πιστεύουμε.
Αναμφισβήτητα, αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι βοηθοί των διαιτητών επιβάλλεται να είναι πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις τους, έστω και αν πρόκειται για αγώνες της Γ1 κατηγορίας. Γιατί, τα οφθαλμοφανή λάθη προκαλούν αντιδράσεις, είτε από προπονητές είτε από ποδοσφαιριστές.
Η ομορφιά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έγκειται στο ‘‘ευ αγωνίζεσθαι’’, βασική αρχή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Κορινθίας, μακριά από παρεμβάσεις και σκοπιμότητες για ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδος.
Καλό θα ήταν λοιπόν, η συνέχεια του Πρωταθλήματος να μην δυναμιτιστεί από λανθασμένες αποφάσεις διαιτησίας. Ευχή που ανάγεται και σε ενδεχόμενη πράξη, με ανάλογη σύσταση, εκ μέρους του Συνδέσμου Διαιτητών Κορινθίας, προς τα μέλη του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες