Κρίσιμη σύσκεψη για τα αγροτικά μπλόκα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2016

Κρίσιμη σύσκεψη για τα αγροτικά μπλόκα

Ακόμα και τρακτέρ στην Αθήνα μπορεί να κατέβουν στην μεγάλη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα τη σύγκρουσή τους με την κυβέρνηση και πλέον κάθε ενδεχόμενο για το πώς θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να αποκλείεται. 

Σήμερα στις 14:00 είναι προγραμματισμένη στα Τέμπη η κρίσιμη σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων που θα αποφασίσει τον τρόπο δράσης των αγροτών. 

Οι ενώσεις των αγροτών βρίσκονται σε πορεία ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση απαιτώντας από τα αρμόδια υπουργεία να αποσύρουν όλες τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και την φορολογία τους πριν προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Στο μεταξύ, κοινή κάθοδο στην μεγάλη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, κάτι που μπορεί να είναι ο «πρόδρομος» της απόφασης της σύσκεψης στα Τέμπη.

Αμετακίνητοι οι αγρότες-Παραμένουν στα μπλόκα

Μπλόκα και στην Αττική-Προειδοποιούν με ολοήμερο αποκλεισμό

Παρατεταγμένα τρακτέρ στον κόμβο Κορωπίου

Συλλαλητήριο με τρακτέρ και... πόνι στην κεντρκή πλατεία της Λάρισας


«Καταφέραμε να ενωθούν η γραβάτα με τη γαλότσα»

Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του μπλόκου του Κάστρου ο κ. Τσακμάκης, την αντιπροσωπεία των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Κάστρο Βοιωτίας. 

Πρόκειται για μία συνάντηση η οποία, όπως δήλωσαν όλες οι πλευρές, είχε σαν στόχο την κοινή αγωνιστική πορεία το επόμενο διάστημα, με φόντο την 4η Φεβρουαρίου που είναι η επόμενη κινητοποίηση στην Αθήνα.

Μπλόκα και στην Αττική
Ο «πυρετός» των κινητοποιήσεων εξαπλώνεται και στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου στη διασταύρωση της Βάρης - Κορωπίου με τη λεωφόρο Μαρκοπούλου αγρότες από τα Μεσόγεια έκλεισαν χθες το δρόμο προς το αεροδρόμιο για μια ώρα.

Διαμαρτύρονται όχι μόνο για το προσχέδιο του ασφαλιστικού αλλά και γιατί από 1/1/2016 τους έχει επιβληθεί ο ειδικός φόρος στο κρασί καθώς οι περισσότεροι είναι οινοπαραγωγοί.

Κόρινθος: Απειλούν με «μπλακ άουτ» μεταφορές προϊόντων σε λαϊκές

Σκληραίνουν ωστόσο τη στάση τους και οι αγρότες της Κορίνθου καθώς συνεχίζουν να έχουν κλειστή την εθνική οδό στα διόδια του Ισθμού και να κλείνουν για μισή ώρα, από τις 11-11:30, από τις 16:00-16:30 και από τις 20:00-20:30 και την παλιά εθνική οδό.

Ελήφθη μάλιστα απόφαση να μην επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός των λαϊκών αγορών σε όσα φορτηγά από νομούς Πελοποννήσου σκοπεύουν να ανέβουν προς Αθήνα.

«Ζεσταίνουν τις μηχανές» στο μπλόκο της Νίκαιας

Προετοιμασίες για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους πιο «συσπειρωμένα και συντονισμένα», πραγματοποιούν οι συμμετέχοντες στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Εντωμεταξύ, μετά από από την απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης των μπλόκων, στην οποία συμμετείχαν τα μπλόκα που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας, στη συνεδρίασή της, αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις:

-Συμμετοχή αντιπροσωπείας του μπλόκου στο συλλαλητήριο εργατών, επαγγελματιών και αγροτών, που έχουμε το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

-Κλείσιμο του Κόμβου Πλατυκάμπου, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, στις 5 μ,μ.

-Συγκέντρωση, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στις 11 πμ, έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας για τα αγροτοδικεία, καθώς και στα γραφεία της Εφορίας για το φορολογικό.

- Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 10:30 πμ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 κι άλλες δράσεις την ίδια μέρα.

- Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου θα επισκεφτεί φορείς εργαζομένων, νεολαίας , γυναικών που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Το επόμενο διάστημα, το Μπλόκο της Νίκαιας, στο πλαίσιο των αποφάσεων Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, θα πάρει πρωτοβουλίες και για άλλες αγωνιστικές δράσεις, καθώς και για σύγκληση νέας Πανελλαδικής Σύσκεψης των μπλόκων.

Στερεά Ελλάδα

Στο Κάστρο οι Βοιωτοί θα αποκλείσουν από τις 11 το πρωί ως τις 14:00, ενώ οι αγρότες από την περιοχή της Θήβας θα διακόψουν την κυκλοφορία στο ύψος του 90ο χιλιομέτρου. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα το κάνουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18:00 ή από τις 14:00 έως τις 18:00.

Το μπλόκο της Ελάτειας θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμη την ώρα.

Στο μπλόκο της Αμφίκλειας οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο από τις 12 το μεσημέρι ως τις 14:00 και από τις 19:00 ως τις 21:00.

Σε Δομοκό και Δρούγο ο αποκλεισμός θα γίνει από τις 12 μέχρι τις 14:00

Τέλος οι αγρότες της Φωκίδας θα αποκλείσουν την εθνική οδό Θερμοπυλών Ιτέας στο ύψος της Ιτέας από τις 12 ως τις 15:00

Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, που έχει «απαγορέψει» από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά, δίνοντας ελευθέρας στα λεωφορεία και τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό μέχρι και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο νομό Δράμας. 

Στο νομό του Κιλκίς, περισσότερα από 450 τρακτέρ βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. 

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία,-μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες τηρούν στάση αναμονής και συσκέπτονται προκειμένου να καθορίσουν την επόμενή τους κίνηση.

Στο μπλόκο που βρίσκεται πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, έγινε αποκλεισμός 12.00-18.00, κίνηση που θα επαναληφθεί και αύριο. 

Στο νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και έκλεισαν και σήμερα 12.00-14.00 το μεσημέρι.

Το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του νομού Χαλκιδικής έχουν απλώς παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους χωρίς να «ενοχλούν» στην κίνηση των οχημάτων. 

Στο νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες