Ανακοίνωση Ν.Δ. για τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρ. Επιτροπής - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016

Ανακοίνωση Ν.Δ. για τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρ. Επιτροπής


Από το γραφείο τύπου της Ν.Δ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Υπεύθυνος του τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, για τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ανεπανόρθωτη ζημιά προκαλεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην ελληνική οικονομία,
όπως επιβεβαιώνουν οι χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί όμως και η σύγκριση των ίδιων προβλέψεων πριν από ένα χρόνο, που αποκαλύπτει την έκταση της καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας το 2015.

Πριν ακριβώς έναν χρόνο, η Επιτροπή έβλεπε ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, 2,5% για το 2015 και 3,6% για το 2016.
Σήμερα, βλέπει μηδενική ανάπτυξη για το 2015 και επιστροφή στην ύφεση (-0.7%) για το 2016.

Πριν ακριβώς έναν χρόνο, η Επιτροπή έβλεπε πλεόνασμα του προϋπολογισμού 1,1% του ΑΕΠ για το 2015 και 1,6% του ΑΕΠ για το 2016.

Σήμερα, βλέπει υπέρογκο έλλειμμα, της τάξης του 7,6% του ΑΕΠ για το 2015 (αφού, εκτός των άλλων, δεν υπήρχε πέρυσι ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία προέκυψε από πράξεις και παραλείψεις της Κυβέρνησης μέσα στο 2015) και έλλειμμα 3,4% του ΑΕΠ για το 2016. Αυτό ισοδυναμεί με επιπλέον επώδυνα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Πριν ακριβώς έναν χρόνο, η Επιτροπή έβλεπε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο 170,2% του ΑΕΠ για το 2015 και στο 159,2% του ΑΕΠ το 2016.

Σήμερα, βλέπει 179% δημόσιο χρέος για το 2015 που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2016 στο 185%.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήγε τη χώρα πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να προκύψει η ανάγκη για νέα, πρόσθετα μέτρα λιτότητας, με υπερφορολόγηση νοικοκυριών, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και περικοπή συντάξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες