Στην Αθήνα οι αγρότες – Τα επεισόδια και τα μπλόκα της αστυνομίας – ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2016

Στην Αθήνα οι αγρότες – Τα επεισόδια και τα μπλόκα της αστυνομίας – ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα και αύριο. Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ συνεχίζεται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Live εικόνα από την ΕΡΤ




Η στιγμή της έντασης την πλατεία Καραϊσκάκη
Επεισόδιο ανάμεσα στους αγρότες της Κρήτης και τους αστυνομικούς στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Αφορμή στάθηκε ο έλεγχος των αρχών σε ένα όχημα που μετέφερε αγροτικά προϊόντα στην πλατεία.
Δείτε το βίντεο:

Αγρότες της Κρήτης πετούν ντομάτες στους αστυνομικούς
Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, βρίσκονται από νωρίς οι αγρότες από την Κρήτη. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και όπως φαίνεται στο βίντεο οι αγρότες πετούν ντομάτες στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται μπροστά από την είσοδο του υπουργείου. 

Δείτε το βίντεο από το Star

Αγρότες πέταξαν ντομάτες έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ντομάτες πέταξαν πριν από λίγα λεπτά οι αγρότες που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην είσοδο του κτιρίου.


Η οργή του Στιβακτάκη για την κυβέρνηση
Φορώντας στρατιωτικό τζάκετ και κρατώντας στα χέρια του την παραδοσιακή μαγκούρα της Κρήτης, ο μελισσοκόμος της Κρήτης που είχε γίνει viral, Στάθης Στιβακτάκης, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αυστηρό ύφος προς την κυβέρνηση είπε ότι αν περάσει το ασφαλιστικό, τότε «θα δουν την άλλη πλευρά της Κρήτης». 

Δείτε το βίντεο


Εικόνα που συγκλονίζει - Μάζεψε τις ντομάτες που πέταξαν οι αγρότες στα ΜΑΤ
Ένας άνδρας αμέσως μετά επεισόδια που υπήρξαν μεταξύ των αγροτών και της αστυνομίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, έσκυψε στο δρόμο και μάζεψε σε σακούλες τις ντομάτες που είχαν πετάξει νωρίτερα οι αγρότες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ!
Δείτε τις φωτογραφίες:


Σκοπός τους είναι να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα και τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο .
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.
Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν, ωστόσο η αστυνομία θα έχει στήσει μπλόκα σε πολλά κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να μην εισέλθει κανένα τρακτέρ ή αγροτικό μηχάνημα στο κέντρο της Αθήνας.
Σε ετοιμότητα η αστυνομία
Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.
Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε στο κέντρο της Αθήνας σας ενδιαφέρει - Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αχαρνών, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Επίσης, κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.
Μετ΄ εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες της Κρήτης 
Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται αυτή την ώρα οι αγρότες από την Κρήτη, ζητώντας από τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους επιτρέψουν να δουν τον υπουργό.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Εκεί βρίσκονται περίπου δύο χιλιάδες αγρότες από την Κρήτη που έχουν φθάσει από νωρίς το πρωί.


Στην Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί τρία πλοία από την Κρήτη μεταφέροντας εκατοντάδες αγρότες που θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα.
Ειδικότερα, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία "Κύδων" και "Κνωσός Παλλάς" μεταφέροντας σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών τους περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star calaxy" μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.
Οι αγρότες μετά την άφιξή τους στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Οι αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με αγρότες άλλων περιοχών της χώρας και μετά θα φθάσουν στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου έχουν ραντεβού με αγρότες από άλλα μπλόκα στο Σύνταγμα.
Στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν για λόγους ασφαλείας δυνάμεις του λιμενικού.
Με τραγούδια έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες της Κρήτης – ΒΙΝΤΕΟ

Αγρότες Κρήτης: Εμείς ανοίγουμε το παιχνίδι εδώ
Μας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό, που μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό δεν μπορούμε να παράγουμε, δήλωσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης και υποστήριξε ότι με ΦΠΑ 23% για αγορές λιπασμάτων ή ζωοτροφών και με 13% ΦΠΑ στην παραγωγή, τα προβλήματα είναι μεγάλα.
Αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις, ο κ.Ιερωνυμάκης είπε ότι τα αιτήματα είναι ενιαία και ο καθένας δίνει τη μάχη του εκεί που νομίζει.
«Εμείς, σαν Κρήτη, ανοίγουμε το παιχνίδι εδώ» τόνισε και ζήτησε διάλογο από μηδενική βάση. Ανέφερε, επίσης, ότι δύο είναι οι τομείς, οι οποίοι θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο: ο ένας είναι ο αγροτικός τομέας και ο άλλος ο τουριστικός, όπου από εκεί, όπως υποστήριξε, θα ζήσει ο ελληνικός λαός.
Οι αγρότες εντός της ημέρας αναμένεται να κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Φωτιές άναψαν οι αγρότες στα διόδια της Κορίνθου – ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ
Αποφασισμένοι για όλα δηλώνουν οι αγρότες που αναμένεται να ξεκινήσουν με τα τρακτέρ τους από τα διόδια της Κορίνθου.
Μάλιστα κάποιοι από αυτούς άναψαν φωτιές, ενώ άλλοι έχουν ήδη επιβιβαστεί στα αγροτικά τους μηχανήματα.



Ισχυρή αστυνομική παρουσία στα διόδια της Κορίνθου - ΦΩΤΟ
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν από νωρίς το πρωί στα διόδια Καλαμακίου έξω από την Κόρινθο, εν αναμονή της έλευσης των αγροτών στην Αθήνα.
Με τρακτέρ επιχειρούν να φτάσουν στην Αθήνα οι αγρότες από την Πελοπόννησο - ΒΙΝΤΕΟ
Έντονη είναι η κινητικότητα στα διόδια της Κορίνθου, καθώς αγρότες από όλη την Πελοπόννησο ξεκινούν με προορισμό την Αθήνα.
Όπως ακούγεται και στο βίντεο, οι αγρότες θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ.
Όπως δηλώνουν μπροστά στις κάμερες παρά την απαγόρευση από την αστυνομία, οι αγρότες θέλουν να έρθουν με τουλάχιστον 30 τρακτέρ. 

Ξεκίνησαν για Αθήνα οι αγρότες από τα Μάλγαρα - ΒΙΝΤΕΟ
Έντονη είναι η κινητικότητα στα διόδια των Μαλγάρων, καθώς ήδη πολλά είναι τα λεωφορεία με τους αγρότες που έχουν ξεκινήσει για την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι αγρότες μαζεύουν τις σημαίες τους από τα τρακτέρ που βρίσκονται στο δρόμο τόσες ημέρες και μπαίνουν στα πούλμαν για προορισμό την Αθήνα.
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα μπλόκα στην Βόρεια Ελλάδα, έχουν ανοίξει.

Έκρυβε στην νταλίκα δύο... τρακτέρ!
Δύο τρακτέρ μετέφερε σε νταλίκα ένας οδηγός, με σκοπό να τα μεταφέρει στα διόδια του Ισθμού. Τον εντόπισαν αστυνομικοί στα διόδια Νεστάνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, αστυνομικοί της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, στις 4 με 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, έκαναν έλεγχο σε νταλίκα που κινούνταν στα διόδια Νεστάνης.
Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο τρακτέρ τα οποία μετέφερε ο οδηγός στα διόδια της Κορίνθου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες