ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ… Γεροβασίλη (Με Ύφος Χιλίων Καρδιναλίων): «Δεν Θα Κατέβουν ΤΡΑΚΤΕΡ στο Σύνταγμα, Θα Γίνουν τα HOTSPOTS» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ… Γεροβασίλη (Με Ύφος Χιλίων Καρδιναλίων): «Δεν Θα Κατέβουν ΤΡΑΚΤΕΡ στο Σύνταγμα, Θα Γίνουν τα HOTSPOTS»


Αυστηρό μήνυμα προς τους αγρότες απηύθυνε η Όλγα Γεροβασίλη, διαμηνύοντας πως η Τροχαία δεν θα τους επιτρέψει να κατέβουν με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Επιπλέον, όπως είπε, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ διέψευσε τα σενάρια περί προσφυγής στις κάλπες.


«Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση με τους αγρότες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και συμπλήρωσε: Δεν μπορεί να αδιαφορούν για την κατάσταση της χώρας. Ούτε για τις υπόλοιπες ομάδες. Στόχος είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Αυτοί που τους αγκαλιάζουν τώρα είναι αυτοί που τους λοιδωρούσαν παλιά. Η κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη να προχωρήσει. Οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους. Για άλλη μια φορά τους καλούμε σε ειλικρινή διάλογο.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η γερμανίδα καγκελάριος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές της στην Άγκυρα, με τον κ. Τσίπρα να καθιστά σαφές πως οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Δεν τέθηκε ζήτημα κοινών περιπολιών», διευκρίνισε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου για τα hot spots, αλλά πρέπει και η Ευρώπη και η Τουρκία να είναι συνεπείς.

Στη συνέχεια, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί εκλογών, υπογραμμίζοντας πως δεν βοηθούν τη χώρα και δεν είναι προς το συμφέρον της.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε:

Η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι ότι η όλη η διαδικασία οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται. Η ελληνική πλευρά τηρεί το γράμμα της συμφωνίας. Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο των θεσμών.

Σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δήλωσε πως «Ο υπουργός Εργασίας τήρησε την δέσμευσή να καταθέσει βελτιωτική πρόταση. Ενισχύονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και υπάρχουν επιβαρύνσεις για τα μεγάλα και πολύ μεγάλα».

Αναφερόμενη στις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος ζήτησε τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας. πως είπε, σήμερα συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ και «η συναίνεση για να προχωρήσει η διαδικασία και να στελεχωθεί η ανεξάρτητη αρχή είναι υποχρέωση των κομμάτων». Πρέπει ειδικά η Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να προβάλει δικαιολογίες, τόνισε και προειδοποίησε πως αν αυτό δεν γίνει η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει με κάθε νόμιμο διαθέσιμο τρόπο.

Σε άλλο σημείο, η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ιράν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. «Κρατάμε το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ειδικά στους τομείς των τεχνολογιών, της έρευνας, τις μεταφορές, την μεταποίηση. Εχουν κλειστεί συμφωνίες. Η κυβέρνηση θα συνεχισεί τις προσπάθειες. Τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες