Ανήμερα του Καστελόριζου ο Τσίπρας έφερε δύο μνημόνια - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Απριλίου 23, 2016

Ανήμερα του Καστελόριζου ο Τσίπρας έφερε δύο μνημόνια

Πανικόβλητη η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει σαν επιτυχία την συμφωνία στο Eurogroup και την εφαρμογή διπλού πακέτου μέτρων ύψους 9 δισ.ευρώ.

Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια, στις 23 Απριλίου του 2010, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο ανακοίνωνε σχεδόν «πανηγυρικά» την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια και στο διεθνή μηχανισμό στήριξης για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία.

Έξι χρόνια μετά, 23 Απριλίου του 2016, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρνει διπλό μνημόνιο και την ίδια ώρα προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ότι όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ αποτελούν... επιτυχία και επικράτηση των ελληικών θέσεων.

Ενώ όμως το Μαξίμου πανηγυρίζει προσπαθώντας να κοροϊδέψει τους πάντες διακινώντας τη λογική του «success story», η πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις. Οι δανειστές επέβαλαν στην ελληνική κυβέρνηση την υιοθέτηση:

- πακέτου μέτρων 5,4 δισ.ευρώ που θα εξοικονομηθούν από νέα φορολογία, μειώσεις σημερινών και μελλοντικών συντάξεων και αύξηση έμμεσων φόρων,

- ακόμη ενός «προληπτικού» πακέτου μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) τα οποία θα ενεργοποιούνται ημιαυτόματα κάθε φορά που θα διαπιστώνεται απόκλιση από τους στόχους.Κι όλα αυτά επειδή το ΔΝΤ θεωρεί ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 δεν θα επιτευχθεί με αποτέλεσμα να χρειάζεται νέα βοήθεια για να μην καταρρεύσει το ελληνικό κράτος

- σε αντάλλαγμα οι δανειστές δεσμεύθηκαν να λάβουν μέτρα για αναπροσαρμογή των όρων του ελληνικού χρέους (reprofiling) ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Οι αποφάσεις του Eurogroup έχουν προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση που -κατά την γνωστή τακτική της- το έριξε πάλι στην προπαγάνδα, μεταδίδοντας ανακρίβειες και μια ειδυλλιακή εικόνα που κάθε άλλο παρά απηχεί τις πραγματικές αποφάσεις.

του ΣΥΡΙΖΑ, διακινεί.

newsnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες