Έτοιμος ο εκλογικός νόμος με απλή αναλογική 270 έδρες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

Έτοιμος ο εκλογικός νόμος με απλή αναλογική 270 έδρες


Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι ο νέος εκλογικός νόμος είναι έτοιμος και ότι είναι θέμα της κυβέρνησης το πότε θα έρθει στη Βουλή.

«Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία, δεν το δίνει ο εκλογικός νόμος, μπορεί και οι 30 να πάνε σε απλή αναλογική, έτσι όπως το προτείνω. Ενδεχομένως, όμως, να υπάρξει ένα ποσοστό που εκεί η κοινωνία να καταγράψει τη βούλησή της ότι πάνω από αυτό το ποσοστό, ένα κόμμα πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα και μπορεί να δώσει η κοινωνία το μπόνους αυτό», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Mega.

«Εγώ δεν αισθάνθηκα κανένα «άδειασμα» ούτε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, ούτε από τον Πρόεδρο της Βουλής. Εγώ κάνω μία επεξεργασία, και επειδή έμαθα να δουλεύω συλλογικά, δεν αισθάνομαι «άδειασμα», διότι αυτό που εγώ έχω επεξεργαστεί, πρέπει να το επεξεργαστεί και η πολιτική γραμματεία, το συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας», δήλωσε ακόμη ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες