ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – Όλο και πιο κοντά στους σοσιαλιστές ο Τσίπρας – Αποτυπώνεται και… χωροταξικά η «μετάλλαξή» του - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – Όλο και πιο κοντά στους σοσιαλιστές ο Τσίπρας – Αποτυπώνεται και… χωροταξικά η «μετάλλαξή» του


Αν πιστέψουμε τον Φρανκ Άντετργουντ του «House Of Cards» ότι όλα στην πολιτική είναι θέμα… χωροταξίας και πού ακριβώς βρίσκεται κάθε φορά κάποιος, τότε ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται όλο και περισσότερο… Σοσιαλιστής.

Για την ακρίβεια αρχίζει να νιώθει και να αντιμετωπίζεται ως κανονικό μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών της Ευρώπης, δηλαδή «σύντροφος» του Φρανσουά Ολάντ, του Ματέο Ρέντσι, του Μάρτιν Σουλτς, του Τζάνι Πιτέλα, ενώ κατά την παραμονή του στην Εσπερία, με αφορμή τις ευρωπαϊκές συνόδους, εξομαλύνονται και οι σχέσεις του με τη Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα αυτό το διάστημα μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά οι σχέσεις του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εάν το τελευταίο υπερψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο που φέρνει εντός των ημερών στη Βουλή η κυβέρνηση.

Όλος αυτός ο συγχρωτισμός του πρωθυπουργού δεν είναι θεωρητικός, αλλά φαίνεται στην πράξη.

Απόδειξη το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι όχι απλά μόνιμος πλέον παρατηρητής στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος που γίνονται πριν από τις συνόδους κορυφής, αλλά συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο ως πλήρες μέλος. Με δεδομένο μάλιστα ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική του στηρίζεται στην επιδίωξη συγκρότησης μίας προοδευτικής συμμαχίας με τους σοσιαλιστές, κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας, που επιβάλλουν κυρίως οι δεξιές κυβερνήσεις, με πρώτη αυτή του Βερολίνου, είναι φανερό ότι οι δρόμοι του με τη σοσιαλδημοκρατία γίνονται όλο και πιο κοινοί. Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται ακόμη και στη… χωροταξία, όπως θα έλεγε και ο πρωταγωνιστής της περίφημης αμερικανικής σειράς.

Η πρώτη φορά…


Και η δεύτερη φορά…

newsnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες