Ελεύθερη η μεταφορά ζώων με ΚΤΕΛ εντός του χώρου επιβατών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2016

Ελεύθερη η μεταφορά ζώων με ΚΤΕΛ εντός του χώρου επιβατών


Ελεύθερη πλέον είναι η μεταφορά μικρών ζώων με τα υπεραστικά λεωφορεία και μάλιστα εντός του χώρου επιβατών, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου. Κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που δεν θα συμμορφωθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Η απόφαση πάρθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και πλέον τα ζώα έως 7 κιλά μπορούν να ταξιδεύουν. Βασική προϋπόθεση είναι ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος να επιδείξει το διαβατήριο του ζώου ή το βιβλιάριο υγείας, το οποίο θα είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.
Τα μικρά κατοικίδια ζώα μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς με μέγιστες διαστάσεις 50Χ40Χ70 εκατοστά.
Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων, σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30%.
Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που εμφανίζονται επιφυλακτικοί με το νέο μέτρο και αυτό για λόγους υγιεινής.
Στα μέσα του ΟΑΣΑ (δηλαδή το μετρό, το τραίνο, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ), επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων ζώων, μέσα σε κλουβί, με διαστάσεις έως 70x50x40. Όταν το ζωάκι μας είναι μέχρι 10 κιλά, μπορούμε να το μεταφέρουμε χωρίς κλουβί, με το λουρί του και εφόσον έχουμε μαζί μας φίμωτρο.
zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες