«Αγριεύει» ο καιρός - Βροχές, καταιγίδες και μποφόρ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2016

«Αγριεύει» ο καιρός - Βροχές, καταιγίδες και μποφόρ


Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού με βροχές, μποφόρ και σποραδικές καταιγίδες που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα αναμένονται....
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 και τοπικά 22 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 8 έως 20 στη βόρεια Ελλάδα, 13 έως 21 και τοπικά 22 στη δυτική Ελλάδα, 10 έως 20 στο βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νότια έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες θα αναπτυχθούν στην Αττική, με τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες, όπου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση και στροφή τους σε νότιους ασθενείς.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και μετά το απόγευμα πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται βροχές με καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ιωάννινα, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά διάστημα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

To Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα, και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Την Κυριακή, στη δυτική Ελλάδα και πιθανώς στη Θεσσαλία, την ανατολική και νησιωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές που γρήγορα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, τοπικά έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες