ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ! Καταρρέει το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ΗΡΩΑΣ του 21 Νικηταράς! (ΦΩΤΟ) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ! Καταρρέει το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ΗΡΩΑΣ του 21 Νικηταράς! (ΦΩΤΟ)


Ετοιμόρροπο το σπίτι που γεννήθηκε ο ήρωας της επανάστασης του 1821 Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος).
Η Ελληνική σημαία στα ερείπια είναι το μόνο που θυμίζει ότι στη Νέδουσα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας, γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους άνδρες της Ελληνικής επανάστασης.
nik2
Εκδηλώσεις τιμής πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25η Σεπτεμβρίου στη Νέδουσα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 167 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Νικηταρά. Στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης τελέστηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση της ψυχής του μεγάλου Έλληνα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας και της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
nik3
Ωστόσο, πέρα από το τυπικό των εκδηλώσεων, εκείνο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν η εικόνα του σπιτιού που γεννήθηκε ο ήρωας της επανάστασης. Ένα σπίτι αφημένο στην τύχη έτοιμο να καταρρεύσει. Ένα σπίτι που θα μπορούσε να αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς της περιοχής μας έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Οι φωτογραφίες από το σπίτι του Νικηταρά τα λένε όλα…
nik4
messiniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες