ΟΙΥΕ: 24ωρη απεργία στο Εμπόριο, Κυριακή 6/11 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2016

ΟΙΥΕ: 24ωρη απεργία στο Εμπόριο, Κυριακή 6/11


Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή, ημέρα προγραμματισμένης λειτουργίας των καταστημάτων λόγω των εκπτώσεων, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), χαρακτηρίζοντας καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους το άνοιγμα των καταστημάτων για 8 Κυριακές κάθε έτος.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΥΕ
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους άνοιγμα των καταστημάτων για 8 Κυριακές κάθε έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο, την Κυριακή 6.11.2016, ημέρα προγραμματισμένης Kυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων λόγω περιόδου προσφορών, όπως προβλέπει o Ν. 4177/2013.

Η μέχρι στιγμής εμπειρία από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι σαφής. Πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζοντας ταυτόχρονα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή.

Καλούμε τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα (εμπορικούς συλλόγους, εμποροβιοτέχνες), αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου να στηρίξουν την απεργία στις 6 Νοέμβρη, κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, συνεχίζουμε με ένταση και επιμονή για την πλήρη και ολική επαναφορά της Κυριακής – Αργίας.

Το αίτημά μας παραμένει πάντα επίκαιρο!

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!


ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες