Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 2-4 μερίδες
500 γραμμάρια μακαρόνια
300 γραμμάρια φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
20ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κανέλλα ξύλο
πιπέρι μαύρο τριμμένο
Λίγο ζάχαρη
αλάτι
1 φλούδα από πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Σε μία άλλη μικρή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο.
Ρίχνετε την τομάτα, την πορτοκαλόφλουδα, το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Λίγο προτού ετοιμαστεί η σάλτσα, ρίχνετε την κανέλα και το πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα, την αναμιγνύετε με τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρετε σε ρηχά πιάτα γαρνίροντας προαιρετικά με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο. news.
http://www.mati-gr.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...
Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.