Πετροπόλεμος στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο (EIKONEΣ- VIDEO) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Πετροπόλεμος στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο (EIKONEΣ- VIDEO)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία στη μνήμη του 15χρονου μαθητή. Στη λογική «Πολυτεχνείου» τα μέτρα της ΕΛΑΣ. Ενταση στην Ακαδημίας. Κλείνουν σταθμοί του μετρό.
Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών προς την Βουλή ακριβώς 8 χρόνια μετά την δολοφονία του 
Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ ένταση επικράτησε πίσω απο το Πανεπιστήμιο, στην οδό Ακαδημίας, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, την ώρα που στη λεωφόρο κυκλοφορούσαν οχήματα.

Αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι κλειστοί, ενώ από το μεσημέρι έχουν αρχίσει να κλείνουν και σταθμοί του μετρό.

Οι επονομαζόμενοι «Σύντροφοι για την κοινωνική αυτοοργάνωση» έβαλαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων φυλλάδιο με το οποίο καλούν τους ιδιοκτήτες των ΙΧ να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους.

Για το απόγευμα συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της αριστεράς διοργανώνουν διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 αντίστοιχα, επίσης στα Προπύλαια.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.
πορεία - Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος - επεισόδια
Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Ρόδο, την Καλαμάτα και την Καβάλα.
Εξάρχεια - μνημείο - Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Μέτρα στη λογική «Πολυτεχνείου»

Στους δρόμους βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί της ΕΛΑΣ ενώ παράλληλα σε ετοιμότητα είναι το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων στην Αττική.
Αυξημένα είναι τα μέτρα και σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί επιθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη που έγινε στη λεωφόρο Κατεχάκη για την τακτική και τη στάση, που θα ακολουθήσει η ΕΛ.ΑΣ, οι οδηγίες που δόθηκαν στους αξιωματικούς από την ηγεσία του Σώματος, ήταν οι αστυνομικοί να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να υπακούν στις εντολές των ανωτέρων τους, τόσο των επικεφαλής στα σημεία όσο και του κέντρου επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την πλαισίωση της κάθε πορείας από διμοιρίες, που όμως δεν θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό, αλλά θα είναι έτοιμες να επέμβουν όπου κι όταν κριθεί απαραίτητο. 
Παράλληλα, με εντολή της Αστυνομίας, απο τις 15:00 θα κλείσει ο σταθμός στο μετρό στο Πανεπιστήμιο και από τις 16.30 ο σταθμός στο Σύνταγμα.



oparlapipas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες