Το σοκαριστικό βίντεο που τράβηξε πρόσφυγας στη Λέσβο με τις θαμμένες σκηνές στο χιόνι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Το σοκαριστικό βίντεο που τράβηξε πρόσφυγας στη Λέσβο με τις θαμμένες σκηνές στο χιόνι


Την ώρα που η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους την είσοδο στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, το βίντεο πρόσφυγα που μιλάει γαλλικά και καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις σκηνές που είναι στην κυριολεξία θαμμένες κάτω από το χιόνι, κάνει τον γύρο του κόσμου.


Ο πρόσφυγας ο οποίος πιθανότατα −λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί− είναι από την Αλγερία ή το Μαρόκο, ξεκινά το βίντεο που τράβηξε με το κινητό στις 7 Ιανουαρίου, λέγοντας: «Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι» και συνεχίζει: «Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό;! […]».

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει πως ποτέ δεν απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να μπουν στον καταυλισμό και ως απόδειξη δίνει τη ζωντανή σύνδεση που έκανε η ΕΡΤ το βράδυ τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ωστόσο, ο Γιάννης Σινάνης από το lesvosnews.gr σε ζωντανή σύνδεση με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιχείρησε το πρωί της Τρίτης να μπει στη Μόρια, αλλά οι αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες