«Μάχη χαρακωμάτων» στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017

«Μάχη χαρακωμάτων» στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ


Με αντεγκλήσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής. Το πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την 1η Φεβρουαρίου....


Με συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αφού ούτε και αυτή τη φορά τα κόμματα κατάφεραν να εκδώσουν ένα κοινό πόρισμα, ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής 
και το πόρισμα που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, αφού προηγουμένως υποβληθεί το αναγκαίο αίτημα από 60 κυβερνητικούς βουλευτές....

 Κατά τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής χθες το βράδυ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για πόρισμα που θέτει τέλος στην ιδιότυπη ομερτά, σε σχέση με τη δανειοδότηση κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, η οποία έπληξε καίρια την αξιοπιστία τόσο του πολιτικού συστήματος, όσο και των ΜΜΕ.

Σκληρή αντιπαράθεση στην εξεταστική για το πόρισμα δανειοδότησης κομμάτων-ΜΜΕ
Μάλιστα, κρίνοντας και συνολικά το έργο της εξεταστικής όλους αυτούς τους μήνες, ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη εξεταστική δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου, δεν ήταν σαν κι αυτές που συγκροτούσε στο παρελθόν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και ότι από το έργο της προέκυψαν στοιχεία για προβληματικά και επισφαλή δάνεια αλλά και στοιχεία που αποτελούν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Η ανταπάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν επίσης σε υψηλούς τόνους καθώς οι βουλευτές της ανέφεραν ότι η εξεταστική επιτροπή κατέληξε σε μια ακόμη μεγαλοπρεπή ήττα της κυβέρνησης, αφού στα συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, που τόσο είχαν πολυδιαφημιστεί το προηγούμενο διάστημα,καθώς δεν προέκυψε καμία εμπλοκή τους στην δανειοδότηση κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. 

Στον εισαγγελέα το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα δάνεια κομμάτων ΜΜΕ
Πρόσθεταν δε ότι το πόρισμα της Εξεταστικής θα μπορούσε να είναι μία μόνο φράση: Δεν απεδείχθησαν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Για όλα τα υπόλοιπα, για τυχόν παραβάσεις του τραπεζικού δικαίου, για παράνομες πράξεις των οργάνων των διοικήσεων των τραπεζών, αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η εποπτική Αρχή.

Με αυτά ως δεδομένα η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι η περίφημη θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ για το τρίγωνο της διαπλοκής κατέρρευσε. 

Η επόμενη και τελική μάχη όσον αφορά την εξεταστική επιτροπή, αφού η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής, θα δοθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. 

euro2day.gr 

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες