Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός του πολιούχου Ξυλοκάστρου Αγίου Βλασίου (video - φώτο) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2017

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός του πολιούχου Ξυλοκάστρου Αγίου Βλασίου (video - φώτο)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός του πολιούχου Ξυλοκάστρου Αγίου Βλασίου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, επισκέφθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017  το Ξυλόκαστρο και τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Βλασίου..

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην Δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Βλασίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Tαρσού και Πολυφέγγους, Διονυσίου.
Στη συνέχεια ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Βλασίου στους κεντρικούς δρόμους του Ξυλοκάστρου, παρουσία πλήθους πιστών.
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Χρίστος Δήμας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπερειφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων κ.α.
Στις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, για την υπεράσπιση του ανθρώπου και της κοινωνικής συνοχής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωση που έκανε στο Ξυλόκαστρο, μετά το τέλος της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Βλασίου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία τιμά σήμερα τον πολιούχο της.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Ο «φερωνύμως βλαστήσας, ως δένδρον εύκαρπον» 'Αγιος Βλάσιος, Πολιούχος του Ξυλοκάστρου, μας διδάσκει και θα μας διδάσκει πάντα μια από τις μεγάλες αξίες της Χριστιανοσύνης και κυρίως της Ορθοδοξίας, η οποία σήμερα, μέσα στη γενικευμένη βαθειά κρίση, αποκτά καθοριστική σημασία, τόσο για την χειμαζόμενη κοινωνία μας, όσο και για την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια: Την αξία της αλληλεγγύης -και της επέκεινα «δίδυμης αδελφής» της, της κοινωνικής δικαιοσύνης- η οποία μπορεί να υπερασπισθεί με σθένος και αποτελεσματικότητα τον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή».



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες