Εισφορές δέκα εργαζομένων για να πληρωθεί μία σύνταξη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017

Εισφορές δέκα εργαζομένων για να πληρωθεί μία σύνταξη


Την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για την απασχόληση και τις αμοιβές όπως προκύπτουν από την Ανάλυση των Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) Μαΐου 2016. 

Ο μέσος μισθός της μερικής απασχόλησης κατήλθε στα 393,79 ευρώ μεικτά. Με αυτούς τους μισθούς αμείβονται περίπου 600.000 εργαζόμενοι.

Τα στοιχεία δείχνουν νέα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Συγκεκριμένα στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 51,02 και ο μέσος μισθός σε 1.176,13 ευρώ. 

Στη μερική απασχόληση, τα αντίστοιχα ποσά ανέρχονται σε 23,72 και 393,79. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 41,09 και ο μέσος μισθός 560,06.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Καθημερινή, επικαλούμενη ειδικούς στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, με τους μισθούς ως έχουν, απαιτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές δέκα εργαζομένων για να πληρωθεί μία σύνταξη, ενώ πριν από την κρίση απαιτούνταν οι εισφορές τεσσάρων εργαζομένων.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες